Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párizsi sertésszelet

Párizsi sertésszelet
Párizsi sertésszelet
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a párizsi szeletet, még jobban mint a hagyományos rántott húst, de valahogy mindig megfeledkezem erről, és ritkán készítem. Pedig egyszerű és nagyszerű, és sokkal hamarabb elkészül, mintha panírozni kellene. Úgy jártam egyik nap, hogy elfogyott a saját készítésű zsemlemorzsa, a legközelebbi boltban pedig éppen nem volt készleten, így hát úgy döntöttem, a sertéskarajból most párizsi szelet készül! :) Nagyon jól sikerült, így utólag örülök, hogy újra felfedezhettem ezt a régi kedvencem! A fokhagymás tejben pácolás egyéni szokásom (a rántott húst is így készítem), a hagyományos párizsi szelet a legtöbb helyen e nélkül készül, de nekem így sokkal finomabb.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéskarajt vékonyra szeleteljük, a szeleteket egyenként kiklopfoljuk. Egy közepes méretű mély tálba helyezzük a szeleteket, összekeverjük az áttört fokhagymával, és felöntjük annyi tejjel (1-1,5 dl), hogy épp ellepje a szeleteket, 2-3 csipet sót adunk hozzá. Kb. 3 órán át hagyjuk puhulni és pácolódni így a húst a hűtőben, ettől kellemes íze lesz. (Amennyiben valaki a klasszikus párizsi szeletet készítené, vagy nem szereti a fokhagymát, ez a tejben pácolás teljesen elhagyható.)
  2. 200 g lisztből, a 2 tojásból és kb. 2 dl tejből sűrű, sima palacsintatésztát készítünk, amelyhez 1 kk sót hozzáadunk.
  3. A fokhagymás tejet leöntjük a húsokról (ez akár fel is használható a palacsintatésztához), és most a szeletek mindkét oldalát besózzuk. Egyenként lisztbe forgatjuk a hússzeleteket, majd pedig az előkészített palacsintatésztába mártjuk.
  4. Közvetlenül a tésztába mártás után forró olajban, közepes lángon megsütjük a szeletek mindkét oldalát. A kisült párizsi szeletekről papírtörlővel leitatjuk az olajat.
  5. Főtt rizzsel, esetleg vegyes salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 124
össznézettség: 216 167
elküldve: 5
receptkönyvben: 164
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

pborka

Mióta szakács: 2014.04.13.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás karaj, fokhagymás bundájú sertéskaraj, sertéskaraj fokhagymás bundában

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lasvegas7
lasvegas7 Mon, 2016-11-21 09:50

Nagyon finom ez a bunda, én megcsináltam a fokhagymás-tejes pácolást is. Többször így fogom készíteni az biztos,mert gyorsabb mint a sima rántott hús. Köszi a receptet. :)

zsalica
zsalica Sat, 2015-07-11 00:43

Köszönöm a receptet, már megtettem az előkészületeket az elkészitéséhez, remélem finom lesz. Csináltam már hasonlót de engem a fokhagyma meggyőzött.

2113
sertés rövidkaraj 450 g
fokhagyma 2 gerezd
tej 3 dl
finomliszt 250 g
tojás 2 db
1 kk
napraforgó olaj 3 dl