Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párizsis-sajtos pizzabatyu

Párizsis-sajtos pizzabatyu
Párizsis-sajtos pizzabatyu
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságból van a recept, vagyis az ötlet, ugyanis át lett alakítva: ott sima pizzatésztát ír, de mivel mi szeretjük ezt a joghurttal készült tésztát, így ezzel készítjük. Van amikor pulykapárizsit használok, és fetát a sajt helyett, úgy is finom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy keverőtálba tegyünk 50 dkg lisztet, alakítsunk mélyedést a közepébe, morzsáljuk bele az élesztőt, tegyük rá a cukrot, és 1 ek langyos vizet. Amikor megkelt, keverjük hozzá az olajat, joghurtot, sót és annyi lisztet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk, majd 20 percet kelesztjük.
  2. A párizsit és a sajtot reszeljük le.
  3. A tésztát nyújtsuk el, vágjunk nagyobb kockákat (én 9-et), kenjük meg ketchuppal, szórjunk rá párizsit és sajtot, majd egyet hajtunk rajta, és a széleit összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  4. Olajjal kikent tepsibe rakjuk, felvert tojással lekenjük, és mindegyikre teszünk két darab vékony, lapra vágott margarindarabot.
  5. Megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 511
elküldve: 0
receptkönyvben: 89
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: pizza
konyha: szerb
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

joghurtos tésztájú pizzacsomag, sajtos-párizsis pizzabatyu, sajttal és párizsival töltött batyu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1265
joghurt 5 dl
élesztő 2 dkg
2 kk
cukor 1 csipet
víz 1 ek
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 50 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
ketchup 200 g
párizsi 30 dkg
trappista sajt 30 dkg
tojás 1 db
margarin 7 dkg