Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pármai sonkával és zsályával töltött borjú

Pármai sonkával és zsályával töltött borjú
Pármai sonkával és zsályával töltött borjú
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még a tavasszal kaptam öcsémtől egy könyvet: Olasz konyha lépésről lépésre.  Nagyon tetszik, hasznos információkat tartalmaz, és ami különösen tetszik, hogy a receptek fázisfotókkal szerepelnek benne. Ez a recept is abból van, szombat este készült. Nem vallott szégyent, egyszerűen elkészíthető, mégis különleges vacsora kerekedett belőle. Fázisfotók találhatók itt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Krumplipürével tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, igyekszünk téglalap alakot nyerni.
  2. Minden szeletre teszünk pármai sonkát és 1-2 friss zsályalevelet.
  3. Kettéhajtjuk a hússzeleteket, és 1-1 fogpiszkálóval rögzítjük.
  4. Serpenyőben olívaolajat hevítünk.
  5. A húsok mindkét oldalán egyenletesen aranybarnára sütjük.
  6. A serpenyőből az olajat kiöntjük, de nem mossuk el a serpenyőt.
  7. Ugyanebben a serpenyőben megolvasztunk 5 dkg vajat, ráöntjük a bort.
  8. Visszatesszük a húsokat a serpenyőbe 20-30 percre, amíg a szósszal együtt forraljuk. Időnként megfordítjuk, hogy egyenletesen puhuljon.
  9. Öntsük fel zöldséglevessel, hogy a leve ne főjjön el, és ne égjen oda.
  10. Miután készen van, kiszedjük a serpenyőből, és kiszedjük a fogvájókat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 986
elküldve: 2
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Saltimbocca alla romana, töltött borjúsült, pármai sonkás borjú zsályával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

372
borjúhús 60 dkg
zsálya 10 db
pármai sonka 8 dkg
olívaolaj 1 ek
vaj 5 dkg
fehérbor 2 dl
zöldség alaplé 2.5 dl
0 ízlés szerint