Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezán leves

Parmezán leves
Parmezán leves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A parmezánt helyettesíthetjük pecorinóval.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát, hagymát, fokhagymát megpucoljuk, mossuk. A burgonyát kockákra vágjuk. A kétféle hagymát apróra vágjuk.
  2. 1 ek olajat felforrósítunk. A kétféle hagymát és a burgonyát megdinszteljük a forró olajban. Felöntjük a levessel és borral. Felfőzzük, lefedve kb. 20 percig főzzük.
  3. A parmezánt lereszeljük. A levesbe szórjuk, és állandó kavarás mellett felolvasztjuk.
  4. A paradicsomokat megmossuk, szárazra töröljük.
  5. A maradék olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a paradicsomokat, kevergetve 3-4 percig sütjük, közben megszórjuk a porcukorral, és enyhén karamellizáljuk.
  6. A tejszínt a leveshez kavarjuk, botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  7. A levest a karamellizált paradicsomokkal tálaljuk. Mindegyik tányérba 1-1 tk pestot keverünk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 198
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

parmezán sajtos leves, sajtleves pestoval, koktélparadicsomos parmezán leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

395
burgonya 200 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 2 ek
fehérbor 100 ml
csirke alaplé 600 ml
parmezán sajt 200 g
koktélparadicsom 8 db
porcukor 1 ek
főzőtejszín 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
pesto 4 teáskanál