Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezán sajtos padlizsánfasírt

Parmezán sajtos padlizsánfasírt
Parmezán sajtos padlizsánfasírt
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy személyes receptem.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg padlizsán
  • fokhagyma
  • 2 tojás nyersen
  • 12 dkg reszelt parmezán
  • 12 dkg zsemlemorzsa (gombóc hempergetéshez)
  • petrezselyem
  • esetleg zsemle az áztatáshoz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Padlizsánt megmossuk, két végét levágjuk, szárazra töröljük.
  2. Sütőbe tesszük rácsra, 1 órára 200 fokon.
  3. Félbevágjuk, hagyjuk kihűlni.
  4. Kanállal kiszedjük a puha részt (héját kidobjuk), szűrőbe tesszük, kinyomjuk a levét.
  5. Hozzáadjuk a sót, fokhagymát, tojást, parmezán, petrezselymet.
  6. Összedolgozzuk, ha túl puha, hozzátehetünk beáztatott és kinyomott zsemlét. Olyan állagúnak kell lennie, mint a fasírtnak.
  7. Kis gombócokat formázunk, prézlibe hempergetjük.
  8. Olajban kisütjük, vagy tepsibe tesszük, és 180 fokon kb. ½ órát sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x25x6 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 578
elküldve: 3
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Franco Cimini

Mióta szakács: 2013.04.04.
4 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

parmezános padlizsánfasírt, zöldségfasírt, vega fasírt padlizsánból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!