Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezános borsókrémleves

Parmezános borsókrémleves
Parmezános borsókrémleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azon kívül, hogy szembetűnően klorofilldús, rendkívül egészséges; a parmezán pedig kihangsúlyozza levesünk igazi krémességét.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy szelet finom pirított kenyér.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha fagyasztott zöldborsónk van, akkor leforrázzuk, majd elöntjük a levét, mely magába szívta a kellemetlen fagyasztott ízt. Majd 1 l vízben odatesszük főni.
  2. A sárgarépát, a zellert és a hagymát összepároljuk az olívaolajon. Majd hozzáadjuk a fokhagymát. Végül hozzáadjuk az olajon összepárolt egyveleget a zöldborsóhoz, megsózzuk és forrástól számítva 10-15 perc alatt készre főzzük.
  3. Amint megfőtt levesünk, leszűrjük, és megtartjuk a levét, mert ezzel fogjuk hígítani tetszés szerint, miután összeturmixoltuk a leves sűrűjét.
  4. Végül ha még szükséges sózzuk, borsozzuk levesünk, hozzáadjuk a tejfölt, a parmezánt és a felaprított kaprot. Jól összekavarjuk, és máris kész a finom krémlevesünk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 714
elküldve: 2
receptkönyvben: 138
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldborsókrémleves, borsókrémleves, zöldborsókrémleves parmezánnal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Thu, 2012-03-15 21:32

Isteni!!!
Imadom a zoldborso levest, en is kaporral keszitem. A receptedrol elso ranezesre megallapitottam, hogy nekem talaltak ki. Es mikor megkostoltam hmmmm... :) Erre tenyleg nincs jobb szo :)
Sajat talalmany amugy?
Udv
Chococat

Pashmina
Csutak Enikő / Pashmina Sat, 2012-11-17 21:13

Kedves Csokifüggő ! : )

Nagyon örülök, hogy ízlett a leves.
Amúgy igen. A párom és az én elképzelésem szüleménye a recept.

Sok és finomabbnál finomabb receptet kívánok neked. És persze nem utolsó sorban csokoládét is : )

Enikő

kiscookta
kiscookta Fri, 2012-01-27 13:03

Szia! tetszik a recept, de lenne egy kérdésem. Mi az a murok? biztos egyszerű a válasz, de egyszerűen nem tudom, mi az. Köszönöm!!

232
zöldborsó 50 dkg
halványító zeller 3 közepes szár
sárgarépa 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
kapor 1 ek
parmezán sajt 6 dkg
tejföl 2 ek
olívaolaj 2 ek