Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezános bundában sült csirkemell

Parmezános bundában sült csirkemell
Parmezános bundában sült csirkemell
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most először próbáltam ki a rántott hús sütőben sütött változatát, és nem csalódtam! Nem száradt ki a hús, finom szaftos marad, arról nem is beszélve, hogy sokkal kevesebb zsiradékot tartalmaz. Tálaljuk burgonyapürével és friss zöldsalátával.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, majd miután papírtörlőn szárazra töröltük, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
  2. Előkészülünk a bundázáshoz: a lisztet egy tálba szitáljuk, a tojásokat felverjük, és hozzáadjuk a reszelt parmezánt és kevés sót. Ha túl sűrű lenne, akkor kevés ásványvízzel hígítsuk.
  3. A magokat keverjük össze alaposan a zsemlemorzsával.
  4. A csirkemelleket a szokásos módon bepanírozzuk, majd kiolajozott, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és előmelegített sütőben mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Ha biztosra szeretnénk menni, a husik tetejét vékonyan olajozzunk meg.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 076
elküldve: 2
receptkönyvben: 166
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

parmezános bundában sült sok magvas csirkemell, tepsis rántott hús, parmezánsajtos bundában sült rántott hús

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eleniel
Eleniel Sat, 2016-05-07 11:11

Én karajból készítettem, és ügyetlen félkezdőként is teljesen jól boldogultam én is a bundával (éltem az ásványvizes tippel is), a végeredmény pedig osztatlan sikert aratott, szuper állagú lett a hús és a bunda is, köszönöm szépen a receptet! :)

libaláb
libaláb Thu, 2013-08-01 22:14

Elkészítettem, bár nagyon tartottam a végeredménytől, mert egyszer már csúnyán rá...fáztam egy ilyen tepsiben sült rántott hús receptre, de olyan szép ez a kép, hogy gondoltam még egyszer, utoljára kipróbálok ilyesmit, hátha.. pulykamellből csináltam, mert csak az volt itthon és megszórtam rendesen vajforgáccsal, mégis félve haraptam bele. Hát ódákat tudnék zengeni, nagyon finom, nagyon különleges, a bundája egyben maradt, nem tapadt le, a hús omlós és puha, legközelebb, ha vendégeink jönnek, okvetlenül ezzel szeretném majd elkápráztatni őket, szuper ez a recept, egyszerű, finom és mutatós, nagyon "egyben van" =)

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Mon, 2013-08-05 11:23

Nagyon nagy örömmel olvastam ezeket a sorokat, köszönöm szépen!
Szívből örülök, hogy ennyire tetszett a recept!
Szép napot,
Üdv:
Bea

648
csirkemell filé 100 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 1 tk
finomliszt 15 dkg
tojás 2 db
parmezán sajt 10 dkg
zsemlemorzsa 5 dkg
tökmag 1 ek
napraforgómag 1 ek
szezámmag 2 ek