Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezános grissini

Parmezános grissini
Parmezános grissini
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a sós ropogtatni valókat. Vajas pogácsa volt az eredeti terv, de végül elcsábított ez az olasz recept, amin bevallom, picit módosítottam.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése

  1. A vajat megolvasztjuk, majd beleöntjük egy edénybe, és hozzákeverjük a tejet és a főzőtejszínt. Ezzel a lendülettel belemorzsoljuk az élesztőt és csapott evőkanál cukrot, majd megvárjuk, hogy felfusson.
  2. Egy másik edényben, addig összekeverjük a lisztet és a parmezán sajtot, sót.
  3. A felfuttatott élesztőt és vajas egyveleget adagonként hozzáöntjük a liszthez.
  4. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle (még gép sem kell hozzá). Fél órára félretesszük pihenni.
  5. Szépen kinyújtjuk fél óra után, és 3 evőkanál libazsírral átkenjük. Felcsavarjuk, mint a bejglit, majd újra kinyújtjuk (fél -1 centisre).
  6. Kinyújtott tésztát csíkokra vágjuk (egy centi széles és 20 centi hosszú).
  7. Csíkokból egyenként belülről kifelé csavarunk párat, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 805
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Pomelorosa

Mióta szakács: 2015.11.14.
10 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: olasz
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

parmezános pálcikák, sós-csavart rudak

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

411
friss élesztő 10 g
cukor 1 csapott ek
vaj 5 dkg
finomliszt 38 dkg
parmezán sajt 20 g
tej 1 dl
főzőtejszín 1 dl
libazsír 3 ek