Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezános saláta mandulás rántott hússal

Parmezános saláta mandulás rántott hússal
Parmezános saláta mandulás rántott hússal
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű és gyorsan elkészíthető vasárnapi ebéd. A rántott húst mindenki szereti. A hagyományos köretek helyett mi imádjuk mellé ezt a salátát. A hagyma és a fokhagyma miatt vendégségbe utána nem érdemes menni :)

hozzávalók / 4 adag

Rántott hús

Saláta

Szólj hozzá!

elkészítés

Rántott hús

  1. A húst megtisztítjuk, és tetszés szerinti szeletekre/darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és egy éjszakára a hűtőben hagyjuk állni. (De legalább 1-2 órán keresztül szükséges állni hagyni, hogy finom íze legyen.)
  2. A hús szeleteket bepanírozzuk: tönkölybúza liszt, a felvert tojások, zsemlemorzsa és a mandulapehely.
  3. Megsütjük bő olajban. Oldalanként kb. 4-4 perc.

Saláta

  1. A toast kenyeret kenyérpirítóban megpirítjuk, és kicsit hűlni hagyjuk, ezalatt megcsináljuk a salátát.
  2. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, és egy tálba tesszük. Hozzárakjuk a zöldsalátát és a megmosott, negyedekre vágott koktélparadicsomot.
  3. Ízlés szerint borsozzuk. Jól összekeverjük.
  4. Ráöntjük az olívaolajat, és rászórjuk a parmezán sajtot. Ezzel is jól összekeverjük.
  5. A megtisztított fokhagymával a már langyos toast kenyereket mind két oldalán megkenjük. Várni kell, hogy legalább langyosra kihűljön, mert különben szétmorzsálódik. Kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk a kenyeret. Ezekkel a kenyér kockákkal megszórjuk a salátát tálalásnál.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 305
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit13

Mióta szakács: 2015.02.17.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mandulás rántott csirke kenyérkockás salátával, rántott hús parmezános salátával és pirítóssal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1439
csirkemell filé 1 db
tönkölybúza liszt 1 bögre
tojás 2 db
zsemlemorzsa 1 bögre
mandulapehely 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 dl
salátakeverék 25 dkg
koktélparadicsom 10 db
lila hagyma 1 kis fej
parmezán sajt 50 g
olívaolaj 5 ml
bors 0 ízlés szerint
toast kenyér 3 szelet
fokhagyma 1 gerezd