Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezános sós keksz

Parmezános sós keksz
Parmezános sós keksz
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vrábel Krisztina 160 grammos szénhidrát diéta - Az életmódkönyv -  c. könyvéből

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ebből a mennyiségből 30 db kb. 20 grammos kekszet kaptam.

Egy db keksz szénhidráttartalma: 11 gr.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze a liszteket, a szárított élesztőt, a sót, a fekete szezámmagot és a reszelt parmezánt.
  2. Adjuk hozzá a puha vajat és a langyos vizet, és alaposan gyúrjuk össze.
  3. Formázzuk hasáb formájúra, aminek kb. 3-4 cm-esek az oldalai, és hűtsük be egy fél órára.
  4. Hűtés során kicsit keményebb lesz az állaga, és könnyebben szeletelhető. Kb. kisujjnyi vastagságú szeleteket vágunk belőle, és négyzet alakúvá lapogatjuk.
  5. Sütőpapírral borított sütőlemezen 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 075
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
255 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sós ropogtatnivaló

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

375
teljes kiőrlésű liszt 20 dkg
zabpehelyliszt 10 dkg
vaj 10 dkg
víz 1 dl
instant élesztő 4 g
2 teáskanál
parmezán sajt 10 dkg
szezámmag 1 dkg