Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezános sült burgonya

Parmezános sült burgonya
Parmezános sült burgonya
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A burgonyát megsüthetjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, kettévágjuk, majd 1 cm-es szeletekre vágjuk.

  2. A parmezánt elkeverjük a fokhagymával, paprikával, borssal, sóval és annyi olajjal, hogy egy összeálló masszát kapjunk.

  3. A burgonyát egy nagyobb tálba tesszük, rászórjuk a parmezános masszát és jól összekeverjük. A parmezános massza rá kell ragadjon a burgonyára. Kerámia bevonatú serpenyőbe öntjük.

  4. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Közben többször forgassuk meg a burgonyákat.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 734
elküldve: 12
receptkönyvben: 381
elkészítve: 13/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos sült krumpli, parmezán sajtos sült burgonya, sütőben sült krumpli sajttal szórva

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

goblarka
goblarka / goblarka Wed, 2013-01-30 22:21

Kedves Glaser!

Mostantól a legkedvencebb köretünk a parmezános burgonya...egy fél pohár tejföllel egészítettem ki a receptet.
Köszönöm szépen!

Üdv: gob

3masmama
3masmama Sun, 2012-12-09 13:37

Jaj, figyelmetlen voltam. Látom már sütőbe készült. A kerámia szónál leragadtam.

3masmama
3masmama Sun, 2012-12-09 13:35

Nagyon tetszik a recept. Szerinted teflon bevonatúban meg lehet csinálni, mert az indukciós tűzhelyen nem használható kerámia edény.

vritus
vritus Fri, 2014-02-07 16:10

A kerámiabetétes serpenyő úgy néz ki, mint a teflonos serpenyő, azzal a különbséggel, hogy a teflon helyén kerámia bevonat van. Van olyan kerámiabetétes serpenyő ami idukciós főzőlapon is használható. Az a mérvadó, hogy az edény alja miből készült.

448
burgonya 500 g
parmezán sajt 100 g
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint