Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezános sült tök

Parmezános sült tök
Parmezános sült tök
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fűszeres, puha, nyúlósan sajtos főétel vagy köret. Rizzsel, quinoával vagy hússal is jól összeillik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alumínium fóliával kibélelünk egy 20x33x7 cm-es tepsit.
  2. A tököt kimagozzuk és meghámozzuk. 1,5 cm-es kockákra daraboljuk.
  3. A fokhagymát és a hagymát apróra vágjuk.
  4. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  5. Egy keverőtálban az olajat a tökkockákra locsoljuk a juhar- vagy agávésziruppal, sóval, borssal, fokhagymával, hagymával. A kibélelt tepsibe öntjük.
  6. Alufóliával befedjük, és 45 percig pároljuk.
  7. A parmezánt vékony, rövid szeletekre vágjuk. Legegyszerűbb zöldséghámozóval.
  8. A tököt kivesszük a sütőből, az alufóliát óvatosan leemeljük a tetejéről. Zsályával, kakukkfűvel és parmezánnal megszórjuk, és visszatesszük a sütőbe további 15 percre.
  9. Melegen tálaljuk 4 személyre. Másnap újramelegíthető a sütőben fél óra alatt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x33x7 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 099
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos tök, sütőben sült sütőtök parmezánnal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

226
sütőtök 80 dkg
olívaolaj 4 ek
juharszirup 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
vöröshagyma 1 közepes db
zsálya 1 kk
kakukkfű 1 kk
parmezán sajt 6 dkg