Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezános tallér

Parmezános tallér
Parmezános tallér
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha vendégeink jönnek, vagy unokák, akkor érdemes nekiállni ennek a finom rágcsának. Garantáltan sikert aratnak vele.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a sót és a vajat összedolgozzuk egy tálban. Beleütjük az egyik tojást, hozzáadjuk a reszelt sajtokat, és sima tésztát gyúrunk belőle. Lehet géppel is, én azzal készítem mindig.
  2. 30 percre a hűtőbe tesszük egy fóliába téve. Lisztezett felületen 1/2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és kiszaggatjuk egy pogácsaszaggatóval. Egy szilikonnal bélelt tepsire rakjuk egymástól kellő távolságra.
  3. A másik tojást kissé felverjük egy villával. Megkenjük a tallérokat.
  4. A tetejüket megszórjuk szezámmal, és 180 fokos sütőben 10 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28x37 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 296
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: uzsonna
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós ropogtani való, sajtos tallér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

469
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
1 teáskanál
parmezán sajt 5 dkg
ementáli sajt 10 dkg
szezámmag 2 ek
vaj 10 dkg