Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt csirke vörösáfonyával

Párolt csirke vörösáfonyával
Párolt csirke vörösáfonyával
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Orosz kulinária c. könyvben aszalt szilvával készítik. Az arányokon is változtattam, remélem sikerült tökéletesítenem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirke darabokat megmossuk és bedörzsöljük sóval és borssal.
  2. Az olajat a vajjal felforrosítjuk és elősütjük benne a csirkéket. Mindegyik oldalát kb. 15 perc alatt.
  3. Félretesszük a csirkéket és a pecsenyezsírban megpirítjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a petrezselymet és a babérleveleket.
  4. Felöntjük az alaplével és beletesszük a félig sült csirkehúst. Ha nem  fedi el a húst az alaplé, adjunk hozzá vizet.
  5. Felforraljuk, majd lassú lángon 30 perc alatt készre főzzük.
  6. Közben a vörösáfonyát összekeverjük a citromlével és a cukorral kb. 0,5 dl vízzel és puhára főzzük, hogy jól megduzzadjon.
  7. Tálaláshoz a csirkehúst kivesszük, a zöldségeket az alaplével turmixoljuk (át is paszírozhatjuk). Leöntjük vele a húst és vörösáfonyával díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 265
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vörösáfonyás párolt csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

495
csirkecomb 1 kg
napraforgó olaj 2 ek
vaj 4 ek
sárgarépa 1 db
zeller 1 db
vöröshagyma 2 kis fej
petrezselyem 1 ek
babérlevél 3 db
csirke alaplé 2 dl
vörösáfonya 25 dkg
citromlé 1 ek
cukor 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint