Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt lilakáposzta almával 4. -fokhagymás

Párolt lilakáposzta almával 4. -fokhagymás
Párolt lilakáposzta almával 4. -fokhagymás
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azon kívül, hogy nagyon finom és egészséges, még jól is mutat a tányéron.:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nem csak hurka, kolbász mellé, de sült húsokhoz is nagyon jó köret.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát  vékonyan felszeleteljük, besózzuk.
  2. A felszeletelt hagymát olajon megdinszteljük a cukorral együtt, majd beletesszük a káposztát.
  3. Fűszerezzük, öntünk rá 1-2 kanál balzsamecetet, citromlét és hozzárakjuk a hámozott vékonyra szeletelt almát. Öntünk rá egy kevés vizet és készre pároljuk. Szükség esetén sózzuk még meg. Egy kicsit hagyjuk ropogósra, úgy az igazi!


  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 31 851
elküldve: 6
receptkönyvben: 277
elkészítve: 16/20
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fokhagymás-almás káposzta, lilakáposzta almával és fokhagymával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Monamoni
Mona / Monamoni Sun, 2012-11-18 17:47

Ú, az aszalt szilva ötlet nagyon tetszik, hozzáteszem, almás-szilvás lila káposzta, biztos nagyon jó lesz, köszi Livi és hamori01!

hamori01
hamori01 Sat, 2011-02-05 12:23

Én a párolt káposztába nem szoktam foghagymát és citromot rakni. Viszont amikor már majdnem kész kb. 10 dkg. négyfelé vágott aszalt szilvát teszek bele, igy gyakorlatilag cukor sem kell hozzá.
Amikor már majdnem kész egy kis ecetet öntök hozzá, de tényleg csak nagyon keveset, éppenhogy visszahozza a káposzta élénk szinét.
Próbáljátok ki nagyon finom.
Köszi a receptet , megpróbálom ebben a változatban is.

120
vöröskáposzta 1 kis fej
lila hagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
barna cukor 1 ek
citromlé 1 ek
balzsamecet 1 ek
alma 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint