Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt lilakáposzta aszalt szilvával

Párolt lilakáposzta aszalt szilvával
Párolt lilakáposzta aszalt szilvával
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen a párolt káposzta csak káposztából készült nálunk, és abban a formában is nagyon szerettük. 

De így almásan-aszalt szilvásan még finomabbnak találjuk!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát lereszeljük, besózzuk, és egy óráig állni hagyjuk.
  2. Ezt követően az apróra felkockázott vöröshagymát az olajon kicsit megdinszteljük, majd a sóból kicsavart káposztát rádobjuk, gyorsan átkeverjük, borsozzuk, és fedő alatt pároljuk.
  3. Időnként megkóstoljuk, és ha már majdnem puhának találjuk, akkor hozzáadunk egy meghámozott, lereszelt almát és az elfelezett aszalt szilvákat.
  4. Ha megpuhult, pici cukorral megszórjuk, és pár csepp ecettel elérjük a pikantériáját.
  5. Sült kacsacombhoz tálaljuk (amit nem teszek közzé, mert már jelen van másnál, szigorúan csak sóval fűszerezve!).
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 184
elküldve: 3
receptkönyvben: 84
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: köretek
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

párolt almás lilakáposzta, párolt aszalt szilvás lilakáposzta, párolt káposzta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tulipan01
tulipan01 Sat, 2014-12-27 18:07

Szia! Szenteste megcsináltam a libasült mellé. Több receptet is megnéztem, de ez volt számomra a legszimpatikusabb. Nem bántam meg, hogy ezt választottam. Nagyon finom lett, el is mentettem.
Gratulálok hozzá!

133
vöröskáposzta 1 közepes fej
vöröshagyma 1 közepes fej
alma 1 db
aszalt szilva 5 dkg
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
cukor 1 ek
ecet 1 ek