Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt marhacomb vadasan 8. - zsemlegombóccal

Párolt marhacomb vadasan 8. - zsemlegombóccal
Párolt marhacomb vadasan 8. - zsemlegombóccal
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régen volt nálunk vadas, nem rajong érte mindenki a családban, ezért nem készítem túl gyakran. Jobban szeretem hozzá a húst párolva, mint amikor csak a zöldségekkel együtt megfő. Persze itt is igaz a mondás: ahány ház, annyi szokás...

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A mártáshoz

A gombóchoz

ajánlat

Másféle marhahúsból is készíthetjük, és ha valaki nem akar pepecselni a gombóccal, de amúgy szereti a vadast, főzzön hozzá csőtésztát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott, felszeletelt húst előző este 2-3 ek olajjal, só, bors és zúzott fokhagyma keverékével bekenegetjük, és ebben a pácban hagyjuk sütésig.
  2. A hússzeletek mindkét oldalát az olajon fehéredésig sütjük, majd megsózzuk, és kevés vizet hozzáöntve, hagyjuk párolódni. Ráöntjük a bort is, és szükség szerint még adunk hozzá vizet, egészen addig, míg a hús megpuhul.
  3. Míg a hús készül, főzzük meg a feldarabolt zöldségeket, és turmixoljuk, vagy passzírozzuk össze. A főzővizet ne öntsük ki!
  4. Az olajon pirítsuk barnára a lisztet és a cukrot (együtt), majd engedjük fel a zöldségek főzővízével, és tegyük hozzá a turmixolt zöldségeket. Adjuk hozzá a tejfölt is, jól forraljuk össze, és ízesítsük mustárral, borssal és balzsamecettel.
  5. A gombóchoz a zsemléket vágjuk fel 1x1 cm-es kockákra, és serpenyőben egy ek olajon pirítsuk meg.
  6. A tojásokból, vízből, lisztből, só és petrezselyem hozzáadásával készítsünk nokedlitésztát, majd forgassuk bele a zsemlekockákat. Bő, sós vízbe két kanál segítségével szaggasunk gombócokat, és főzzük meg. Egyet próbaképpen vegyünk ki, és vágjuk ketté, nehogy nyers maradjon belül.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 441
elküldve: 6
receptkönyvben: 102
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vadasmártás marhahússal, vadasmártással-zsemlegombóccal tálalt marhahús

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

annazsofi
annazsofi / annazsofi Thu, 2013-07-04 19:15

"Vadas" recepttel nemcsak vadhús, marhahús, de bármilyen husi elkészíthető.Én sertéslapockából,házinyúlból is készítettem már.(Van aki merészen csirkemellből is, itt olvastam.)

antonia02
antonia02 Sun, 2012-12-23 19:34

Szia Lívi!
Megcsináltam a "vadasodat", isteni finom lett!!! Antónia 3-szor merített belőle:)))
Nekem őzhúsom volt, abból csináltam, szerintem a karácsonyi menü is a Te oldaladról lesz:))))
Boldog Karácsonyt!
H. Jucus

klivi
klivi / klivi Sun, 2012-12-23 21:52

Nagyon örülök, hogy ízlett, remélem találsz még kedvetekre valót :) Sok puszi, és nagyon boldog Karácsonyt!
Livi

902
marhacomb 60 dkg
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek
fehérbor 1 dl
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
újhagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
nádcukor 2 teáskanál
tejföl 1 dl
mustár 1 kávéskanál
balzsamecet 1 kk
zsemle 2 db
tojás 2 db
0 ízlés szerint
rétesliszt 30 dkg
víz 2 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint