Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt marhaszelet fahéjas meggyraguval

Párolt marhaszelet fahéjas meggyraguval
Párolt marhaszelet fahéjas meggyraguval
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A marhahúsos ételek elkészítésénél sokszor kuktát használok. Energiát és időt spórolok vele, nem beszélve arról az ízről és zamatról, ami benne marad az ételben. Mivel jóval kevesebb folyadék szükséges a párolás során, így a visszamaradt párolólé ízekben sokkal intenzívebb, amit az étel készítés során hasznosítani lehet.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A meggyszószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este az olajban elkeverjük a borsot, szerecsendiót, áttört fokhagymát, és meglocsoljuk vele a húst, majd másnapig hűtőbe tesszük, közben néhányszor átfordítjuk.
  2. Másnap a húst az olajjal együtt kuktába tesszük, minden oldalát lepirítjuk, majd felöntjük 0,5 l vízzel, sózzuk, és a kuktát lezárva 50 percig pároljuk.
  3. Ha elkészült, a húst vágódeszkára tesszük, és amíg hűl, elkészítjük a meggyragut.
  4. Egy serpenyőbe szűrjük a pároló levet, elkeverjük benne a keményítőt, majd hozzáadjuk a magozott meggyet, megcukrozzuk, és felforraljuk. Kicsit később megszórjuk fahéjjal és az őrölt erős paprikával, elkeverjük, és tálalásig félretesszük.
  5. A húst felszeleteljük, tálaláskor a szeleteket meglocsoljuk a meggyraguval, és krumplilángost kínálunk mellé.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 448
elküldve: 2
receptkönyvben: 114
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: kukta
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

párolt marha fűszeres meggyszósszal, kuktában párolt marhaszelet meggyszósszal, párolt marhahús fahéjas meggyszósszal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Sun, 2014-11-02 11:56

Kedves Karoly, koszonom a receptet! Igaz, mas modon fuszereztem (nem volt itthon meggy), de a "metodust" (piritas, kuktaban fozes) ellestem. Eddig azert utaltam marhat kesziteni, mert olyan sokaig tartott. Ezzel a recepttel megmentetted a hazat :))

márti1218
márti1218 / márti1218 Tue, 2014-06-24 09:27

Erről a húsról hiányzik egy kis párolólé akár besűrítve,mert így egy száraz,lenyelhetetlen húsdarabnak látszik

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Sun, 2014-11-02 11:55

Nem tudom, te milyen husbol, meg miben paroltad a marhat, de az en husom nemhogy puha lett, hanem olyan omlos, hogy szetesett :D A parolole meg meg egy kicsit sok is, most rotyogtatom, hogy egy kicsit besurusodjon... Legkozelebb csak 3 deci vizet rakok, boven eleg kuktaba.

521
marhacomb 1 kg
napraforgó olaj 0.5 dl
szerecsendió 1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
fokhagyma 5 gerezd
víz 5 dl
meggy 30 dkg
cukor 2 csapott ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
fahéj 1 kávéskanál
chili 0 ízlés szerint