Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt Pak choy

Párolt Pak choy
Párolt Pak choy
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétköznap későn érek haza, és ilyenkor nagyon jól jön a gyorsan elkészíthető vacsora. A keleti konyha és a wok ilyen szempontból ideális!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet magában is enni - vegetáriánusoknak ajánlom, vagy grillezett hallal... én itt pont wokban sült marhahús csíkokkal tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst az előírás szerint készre főzzük.
  2. Az összes hozzávalót előkészítjük (összevágjuk, áttörjük stb), a paprikákat félbevágjuk, és csíkora szeleteljük, a bok choy szárát kivágjuk, és a levelét félretesszük (én a szárát nagyobb darabokra vágtam, és a levelét pedig széles csíkokra - de egyben is lehet hagyni őket).
  3. Olajon, magas lángon, wokban 1 percig sütjük a paprikát, fokhagymát és gyömbért.
  4. Hozzáadjuk a póréhagymát és még 3 percig sütjük - figyelem, egyfolytában kevergetni kell, különben leég.
  5. A bok choy szárát hozzáadjuk, és 1 percig együtt sütjük.
  6. Felöntjük a levessel, és 5 percig főzzük (félig lefedve).
  7. Hozzáadjuk a levelet is, még 3 percig főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 821
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsci

Mióta szakács: 2010.06.16.
21 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: vegán
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

párolt zöldség, zöldségköret, bok choy párolva

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

365
rizs 300 g
gyömbér 3 cm
piros kaliforniai paprika 2 db
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
póréhagyma 1 db
pak-choi 1 db
csirke alaplé 2 dl