Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt pirított alma

Párolt pirított alma
Párolt pirított alma
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párolt, pirított gyümölcsök ideálisak napindító étkezésnek, vagy olyankor, amikor az ember csak egy kis édességre vágyna, pl. ebéd után. 
 
A leginkább ideális gyümölcsök az alma, körte, sárgabarack, őszibarack, nektarin, banán és a bogyós gyümölcsök, datolya, füge. Mivel 15 éve bio ételeket fogyasztok, mindig leírom, hogy vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj, a gyümölcsöknél kiemelten figyelj rá, hogy ne vegyszeres, szennyezett gyümölcsöt fogyassz.
 
Ma párolt almát készítettem mandulával - ami nagyon tápláló kombináció. (A mandula áldásos hatásairól a blogomon olvashatsz.) Az alma nyersen sokaknál okoz problémát, puffadást, kellemetlen hasi tüneteket. Főzve minden testtípus számára ideális táplálék.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Én nem szoktam pluszba édesíteni, de ha szükségesnek érzed, tálalás előtt datolyasziruppal édesítheted még.

A párolt gyümölcsöket kedvedre tudod fűszerezni. Ideális fűszerek fahéj, gyömbér, szegfűszeg, kardamom, ánizs, szerecsendió.  Tehetsz hozzá aszalt gyümölcsöket és magféléket is. Kísérletezz a pirított, párolt gyümölcsök készítésével bátran :)
 
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük fel a ghít egy edényben, majd szórjuk bele a szegfűszeget és a gyömbért, forgassuk meg egy picit. Tegyük hozzá a gyümölcsöket. Süssük kb. 2 percig.
  2. Majd adjuk hozzá a vizet, a fahéjat, a mazsolát és a mandulát, és pároljuk néhány percig. Ha úgy érezzük, hogy nagyon elpárolgott a nedvesség, akkor tehetünk hozzá még egy kis vizet. Figyeljünk rá, hogy a gyümölcs puha legyen, de ne főzzük szét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 975
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
89 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: befőttek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogyókúra: AB0 diéta – A vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport, paleolit fogyókúra
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: kompót
hasonló kategóriák: télire, fűszerek házilag, befőtt

egyéb elnevezések

párolt gyümölcs, pirított gyümölcs, párolt alma, párolt körte, pirított alma, gyümölcsök párolva, alma mandulával, körte párolva, alma párolva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

344
alma 4 közepes db
ghee 1 ek
víz 2 evőkanál
fahéj 0.5 teáskanál
mandula 25 g
mazsola 1 marék
szegfűszeg 3 db
gyömbér 1 teáskanál