Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt-sült nyúl rozmaringgal és kakukkfűvel

Párolt-sült nyúl rozmaringgal és kakukkfűvel
Párolt-sült nyúl rozmaringgal és kakukkfűvel
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ünnepekre keresgélek már pár hete finom recepteket, így kedvencem - Jamie - oldalát is újra górcső alá vettem. Ekkor bukkantam erre a nyuszis fogásra, és gondoltam, épp itt az ideje valami ilyen (nekünk szokatlanabb) finomságot is kipróbálnom.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Hasábburgonyával és sült lilahagymával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citrom héját lereszeljük, levét kicsavarjuk.
  2. A combokat jól besózzuk, borsozzuk, és megöntözzük pár kanállal a citromléből.
  3. Vágódeszkán apróra daraboljuk a rozmaring-, és kakukkfűleveleket, majd a húsokat jól beleforgatjuk.
  4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (légkeveréssel).
  5. Levehető nyelű nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a fűszeres húsokat nagy lángon, kb. 5 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. Félidőben megfordítjuk a combokat, majd megszórjuk a citromhéjjal, rámorzsolunk kb. egy evőkanálnyi vajat, és az utolsó egy percben beletesszük a zúzott fokhagymát.
  7. Ráöntjük a fehérbort, és 1-2 percig hagyjuk vele sercegni a tűzön, majd a forró sütőben sütjük készre, 10-15 perc alatt.
  8. Mikor kivesszük a sütőből, rámorzsolunk még egy evőkanálnyi vajat, és kicsit összerázzuk a boros szafttal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 33 470
elküldve: 11
receptkönyvben: 259
elkészítve: 18/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rozmaringos-kakukkfüves nyúlpecsenye citromos-vajas szafttal, zöldfűszeres nyúlpecsenye citromos-vajas-fehérboros szafttal

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tifi
Tifi Sat, 2014-06-14 14:31

Kedves Mignon. Ez a recept jó vadnyúlhoz is?? Köszönöm előre is! Tifi

cucka
cucka Thu, 2012-11-15 14:10

többedjére sütöm, eszméletlen sikerrel! köszönöm!

mignon
Mignon / mignon Fri, 2012-11-16 08:19

Kedves cucka!
Húúú, ennek igazán örülök! :)
Köszönöm a visszajelzést róla, remélem más is kedvet kap hozzá! :)
Szép napot, üdv:
Mignon

Eurydice
Eurydice Tue, 2011-05-24 12:19

Én első és hátsó combokból + gerincből készítettem. Előtte este a citromos-fűszeres pácba betettem a hűtőbe (köszi a tippet moczarka), napközben párszor meglocsoltam a páclével.
Több mint 20 percig pároltam, és a borban is hagytam tovább főni, mint ami itt a receptben szerepel.
Mivel nincs levehető nyelű serpenyőm, ezért a sütési fázis előtt áttettem a serpenyő teljes tartalmát egy tepsibe és úgy sütöttem még kb 15-20 percen keresztül.

Nagyon omlós lett és kellemesen fűszeres!
Köszönöm a receptet és a tippeket a hozzászólásokban!

z1
z1 / z1 Wed, 2010-12-15 13:13

Egyszerű, letisztult recept, szép végeredmény. Gratulálok, bár én mintha lapockát és hátsó combot látnék vegyesen a képen. A hátsó miatt én is tovább párolnám. De biztos finom volt. Érzem a számban az ízét...
Z.

moczarka
moczarka Mon, 2010-11-08 16:55

elkészítettem, nagyon finom lett. Én mondjuk egy éjszakát hagytam a fűszeres, citromos pácban és másnap sütöttem meg.

csemilia
csemilia Wed, 2010-06-02 19:12

Elkészítettem szárított rozmaringgal és kakukkfűvel. A fotón első combok láthatóak, a megadott főzési idő ahhoz elegendő, de a hátsó combokhoz és a gerinchez (nekem ez is volt benne) több idő kell. Kb. fél órát rotyogtattam a boros szaftban és ugyanennyit dütöttem is. Nagyon finom lett! Köszönöm az ötletet!

Fajtne Fucsko Erzsebet
Fajtne Fucsko Erzsebet Sun, 2010-03-28 13:43

Nagyon sok házinyulat fogyasztunk,mivel nagyon szeretjük!Köszönöm a jó tippeket!Húsvétkor is az lesz a menü,épp ideje lesz új recepteket kipróbálni,mivel sok szakácskönyvben még csak meg sem említik a nyuszit,pedig tényleg nagyon finom.Köszönöm!2

534
nyúlcomb 800 g
citrom 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 1 szál
kakukkfű 3 szál
olívaolaj 2 ek
vaj 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
fehérbor 1.5 dl