Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt vörösboros lilakáposzta

Párolt vörösboros lilakáposzta
Párolt vörösboros lilakáposzta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdemes nagyobb adagot készíteni és lefagyasztani, ebben az esetben ne pároljuk teljesen puhára a káposztát, 20 percig elegendő.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, negyedeljük, majd legyaluljuk.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk.
  3. Az almát megpucoljuk, negyedeljük, a torzsáját kivágjuk, majd apróra feldaraboljuk.
  4. Egy nagy edényben felolvasztjuk a zsírt. A zsírban megdinszteljük a hagymát az almával és a cukorral, majd adagonként hozzáadjuk a vöröskáposztát, és állandó kavarás mellett, tovább dinszteljük.
  5. Hozzáadjuk az ecetet, a fűszereket és a ribizli-, vagy vörösáfonyazselét.
  6. Felöntjük a vörösborral.
  7. Lefedve puhára pároljuk (kb. 30 perc alatt). Ha szükséges, sóval, borssal és cukorral utána ízesíthetünk.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 763
elküldve: 1
receptkönyvben: 138
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap
kategória: köretek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres párolt káposzta, pikáns párolt káposzta, almás párolt káposzta, vörösboros párolt lilakáposzta, fűszeres dinsztelt káposzta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

207
vöröskáposzta 1 kg
libazsír 50 g
vöröshagyma 2 közepes db
alma 3 közepes db
cukor 1 ek
babérlevél 1 db
szegfűszeg 3 db
borókabogyó 3 db
csillagánizs 1 db
fahéjrúd 1 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
ecet 2 ek
piros ribizli 10 dkg
vörösbor 125 ml