Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt zöldséges-rizses csirkecomb

Párolt zöldséges-rizses csirkecomb
Párolt zöldséges-rizses csirkecomb
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel a fűszerezése miatt nagyon hasznos lehet nátha idején. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ezt a receptet alsó combbal könnyebb elkészíteni, mert a kevergetésnél nem eshet szét, a bőr összetartja. De nekem most ilyen hús volt itthon. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előveszünk egy mély serpenyőt, amiben kényelmesen elfér egymás mellett a hús. Beleöntjük az olajat, felforrósítjuk, majd rátesszük a csirkecombokat a bőrével lefelé. Ezt 5 percig pirítjuk. Közben a húst megsózzuk, megborsozzuk. Ezután megfordítjuk, és a másik oldalán is megpirítjuk. Utána felöntjük a húst 1 liter meleg vízzel.
  2. Közben megtisztítjuk a répát, és 3 centi hosszú, keskeny gerezdekre vágjuk. A megtisztított hagymát pedig 8 gerezdre. Betesszük a hús mellé. Ezután a szintén megtisztított fokhagymát is mellédobjuk. A gyömbért meghámozzuk, és belereszeljük, a zöldbabot beleöntjük. Az erős paprikát én félbevágva tettem bele, hogy később ki tudjam venni. Beletesszük a többi fűszert is, lefedjük, és fél óráig párolódni hagyjuk, alacsony lángon, lefedve. (Éppen hogy csak gyöngyözzön a víz főzés közben.)
  3. A fél óra letelte után felvesszük a lángot, és beleöntjük a zöldborsót. Mikor a víz felforrt megint, akkor beleöntjük a rizst is. Jó alaposan megkeverjük. Ezután nem szabad magára hagyni az ételt, mert könnyen leég. Megint lejjebb vesszük a hőmérsékletet az edény alatt.
  4. Bekészítünk egy edényben meleg vizet magunk mellé, pár percenként felöntjük, és megkeverjük a rizses húst. A rizs még kb fél liter vizet felvesz. (Nem szabad kiszárítani, mert úgy nem lesz finom. Ebben az ételben nem lesz "pörgős" a rizs.:)) Ez a folyamat eltarthat 20 percig. A keverésnél óvatosnak kell lenni, hogy a hús ne essen szét. Ezért nem szabad levenni a bőrét a combnak. Közben megkóstoljuk az ételt, és ha szükséges, akkor fűszerezzük.
  5. A 20 perc elteltével utoljára alaposan összekeverjük még a tálban lévő hozzávalókat, azután levesszük a tűzről, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk tálalás előtt.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 586
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Vera vagyok

Mióta szakács: 2013.04.04.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizses hús, húsos egytálétel csirkecombból, rizses csirkecomb

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Melis
Melis / Melis Thu, 2014-02-20 21:10

Nagyon jó recept! Mivel csirkecomb volt itthon és a sütőm tönkrement, kerestem olyan receptet, ahol nem sütőben kell elkészíteni a combokat. Örülök, hogy erre esett a választásom! Köszönöm! :)

621
csirke felsőcomb 4 db
sárgarépa 15 dkg
zöldbab 15 dkg
zöldborsó 15 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
sűrített paradicsom 80 g
curry por 2 teáskanál
hegyes erős paprika 1 közepes db
ételízesítő 2 teáskanál
napraforgó olaj 4 ek
1 ek
bors 2 teáskanál
rizs 25 dkg
víz 1.5 l