Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Partikenyér

Partikenyér
Partikenyér
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szemeztem az interneten keringő számtalan partikenyér recepttel, végül 2-3 különbözőből állítottam össze ezt a csodát. Puha, omlós, illatos...még melegen vajjal az igazi :).

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vízhez hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttajuk benne az élesztőt.
  2. A vajat a tojással és a sóval kikeverjük.
  3. 1. és 2. pontot összekeverjük, a liszthez adjuk,  duplájára kelesztjük.
  4. A tésztából gombócokat formálunk (kb. 5-6 dkg), és kör alakban felsorakoztatjuk őket a kivajazott tepsire. 
  5. Tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, majd 30 percig kelesztjük.
  6. Aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 757
elküldve: 1
receptkönyvben: 449
elkészítve: 11/25
Facebookon megjelent: -

szakács

sütimánia

Mióta szakács: 2011.11.10.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

vajas kenyértészta, szezámmagos puha kenyér

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dawn4u
dawn4u Sun, 2013-12-15 22:58

Köszi a receptet! Elkészült, nagyon fini lett! És még melegen tényleg isteni vajjal, sajttal és olívabogyóval! :)

Krimhilda74
Krimhilda74 Mon, 2012-01-09 17:17

Ma mi is megcsináltuk:)
Egyszerűen nem tudtuk kivárni, hogy meghűljön. :) Melegen, vajasan, elfogyott az összes. :) Isteni finom lett. :) Ezer köszönet a receptért. :)

Tundchen
Tundchen Sun, 2012-01-01 14:36

Megcsináltam szilveszterre, nagyon finom lett! Nagyon jó recept, szerintem zsemléket is fogok sütni belőle... :)

tekovacs
tekovacs / tekovacs Wed, 2011-11-23 19:10

Ma este megsütöttem! (a fotót fel is tettem:) Sajnos nem olyan szép piros, mint a Tiéd, az én öreg sütőmben féltem h kiszárad... az alja így is ropogósabb lett. Most már csak ki kell bírnom, hogy ma este ne egyek belőle:))) Viszont reggel....!!!

tekovacs
tekovacs / tekovacs Thu, 2011-11-24 16:01

Nem bírtam ki!:))) Nagyon finom lett! Kicsit még süthettem volna a tetejét, de így is jó volt. Épp nemrég ebédeltünk és a lencseleveshez már bátran ettem:)) Köszi a receptet.

Riuska
Riuska Thu, 2011-11-17 19:04

Köszi szépen! További jó sütögetést kívánok!

Riuska
Riuska Thu, 2011-11-17 01:29

Szia! Az lenne a kérdésem,hogy nem sok fél kiló liszthez egy evőkanál só? Meg a víz helyett nem jobb ha tejben van megfuttatva az élesztő? Arra gondolok,hogy talán a tejtől jobb lenne a tészta íze.Egyébként nagyon guszta, gratulálok, ki fogom próbálni,recept mentve.

sütimánia
sütimánia / sütimánia Thu, 2011-11-17 15:21

Szia, olvastam tejjel készült receptet is, szerintem simán kipróbálhatod! A só pont elég, nem sós, de ha gondolod picit csökkentheted az adagot :)

huzsi
huzsi / huzsi Wed, 2011-11-16 14:56

bocs a tudatlanságom miatt, de ez azért partykenyér, mert tök jól néz ki, és kirakod egyben az asztalra és a társaság szétszaggatja? :D guszta nagyon!

bildóka
bildóka Wed, 2011-11-16 17:30

Szia,
Nagyon guszta én is elkészítem, de beleteszem a lisztet is!!!!

804
finomliszt 50 dkg
vaj 5 dkg
víz 2 dl
1 ek
cukor 1 ek
instant élesztő 1 tasak
tojás 1 db
tojás 1 db
szezámmag 2 teáskanál