Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pasifogó lencsés csirke

Pasifogó lencsés csirke
Pasifogó lencsés csirke
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én olyan lencsekonzervet használok, amiben csak lencse, só és víz van. Semmi cukor vagy tartósítószer. A 250 g lencsében kb. 133 g szénhidrát  van. Néha jólesik a rizst hüvelyesekkel helyettesíteni diéta alatt.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet szeleteljük fel.
  2. A mexikói alapporral fűszerezzük be a csirkét.
  3. A hagymát vágjuk félbe, majd karikára.
  4. A lencséről öntsük le a levét.
  5. A csirkét süssük elő serpenyőben.
  6. Rakjuk a tepsibe a hagyma felét, fűszerezzük. Rá a lencse, ismét fűszerezés és a babérlevél. Ismét hagyma következik, végül a csirkemellszeletek.
  7. Sütőben süssük készre.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 066
elküldve: 4
receptkönyvben: 319
elkészítve: 13/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Blondevilke

Mióta szakács: 2010.08.19.
95 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lencsés csirkemell mexikói ízekkel, chilis csirkemell lencsével

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bk
Kataa / bk Sat, 2014-04-12 19:19

Isteni jó, nem is gondoltam volna! Mi dupla adaggal készítettük egyből! :)

Boribon
Boribon / Boribon Tue, 2011-09-13 04:21

Prima! Pont lencses es mexikoi recepteket keresek, mivel mostanaban kulonosen szeretem a mexikoi izeket. Egyebekent en is mindig felhuzom magam azon, hogy miert kell a konzervet minden hulyeseggel teletomni, ezert ha nem sikerul naturt kapnom, leoblitem folyo viz alatt.

933
csirkemell filé 500 g
lencse 250 g
vöröshagyma 3 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
mexikói alap 55 g
olívaolaj 2 ek