Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Passzírozott paradicsom

Passzírozott paradicsom
Passzírozott paradicsom
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sűrített paradicsom, a paradicsomszósz, a paradicsomlé mind-mind passzírozási eljárással készülnek, a boltokban azonban egy közepesen sűrű készítmény kapható passzírozott paradicsom néven. A recept bemutatja, hogy hogyan tudjuk ezt házilag elkészíteni. A só és a cukor mennyisége irányadó, ezen változtathatunk, akár el is hagyhatjuk.  5 kg paradicsomból másfél liter passzírozott paradicsomot kapunk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, négyfelé vágott paradicsomot egy megfelelő méretű lábosban melegíteni kezdjük. Addig főzzük folyamatosan keverve, amíg a paradicsom héja tekeredni kezd. Ekkor átpasszírozzuk. Ehhez igénybe vehetünk kimondottan erre a célra fejlesztett paradicsompasszírozót, ennek híján finom lyukú szűrőn tudjuk átpasszírozni a paradicsomot.
  2. A kapott levet újraforraljuk, majd folyamatosan keverve addig főzzük, amíg eléri a közepesen sűrű állagot. Sóval, cukorral ízesítjük.
  3. A befőttesüvegeket mossuk, majd 100 fokos sütőben 15 perc alatt készre sterilizáljuk.
  4. A forró passzírozott paradicsomot üvegekbe töltjük, tetejükre befőzőfóliát teszünk. A fóliára kevés nátrium-benzoátot szórunk, erre ismét egy fóliát helyezünk. A tetőt az üvegekre zárjuk, majd konyharuhával alaposan bélelt dobozban kihűtjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 389
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
kategória: befőttek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: befőtt, kompót, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

sűrű paradicsomlé, sűrű paradicsommártás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

235
paradicsom 5 kg
1 ek
cukor 1 ek
nátrium-benzoát 1 késhegynyi