Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma
Pasta alla Norma
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredeti neve: Pasta Cca Norma. A Pasta alla Norma a világ egyik legismertebb szicíliai receptje. Nagyszerűen tükrözi a sziget ízvilágát.

www.barilla.hu

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

TIPP:
Mielőtt megfuttatjuk a zöldségeket ( pl. a padlizsánt vagy cukkinit ) a legjobb, ha felszeleteljük őket, majd szűrőbe téve megszórjuk sóval. Így, a felesleges nedvesség eltávozik a zöldségből és sokkal ízletesebb, ropogósabb lesz a végeredmény.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk a padlizsánt kockákra és enyhén sózzuk meg.
  2. Hagyjuk állni, míg levet nem ereszt.
  3. Öntsük az olajat a serpenyőbe, majd tegyük bele a hagymát és fokhagymát.
  4. Adjuk hozzá a padlizsánt, a paradicsompürét, sót és borsot, majd főzzük 15-20 percig.
  5. Közben, főzzük ki a tésztát lobogó sós vízben, és amikor kész, tálaljuk a szósszal együtt.
  6. Bazsalikomlevéllel, átnyomkodott ricottával vagy felkockázott mozzarellával tálaljuk!


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 152
elküldve: 6
receptkönyvben: 211
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: 2

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

penne padlizsánnal és ricottával, padlizsános-ricottás penne

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csilla2111
Csilla2111 / Csilla2111 Thu, 2014-05-01 16:05

Finom, volt, koszonjuk a receptet. Megszentsegtelenitettem egy kis kapri-es olajbogyoval. Utana neztem eredeti olasz recepteknek es egyatalan nem eloiras a padlizsant kulon olajban kisutni. En peldaul nem szeretem a bo olajban sutest, sot ebben az etelben nagyon harmonikus, ha a padlizsan nem ropog.

grandezoltan
grandezoltan / grandezoltan Fri, 2013-07-19 16:17

Egy kicsit belekotnyeleskednék ebbe a receptbe. A kockára vágott padlizsánt besózva, lecsepegtetve és leszáritva forgassuk lisztbe, majd külön serpenyőben süssük ropogósra, papiron tartsuk felhasználásig. Csak a legvégén adjuk a tésztához, igy lesz igazán ropogós.
figyeljünk a tészta állagára! :D Bocsi, nincs hosszú i-m :(

243
penne 285 g
padlizsán 225 g
ricotta 140 g
konzerv paradicsom 340 g
vöröshagyma 50 g
olívaolaj 0.5 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
bazsalikom 5 levél
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint