Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pasta primavera verde

Pasta primavera verde
Pasta primavera verde
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szuperfriss ízkavalkád ez a csupazöld pasta primavera, ami után bárki megnyalná mind a tíz ujját. Ráadásul az idényzöldségeknek éppolyan tökéletes felhasználási módja, mint a fagyasztóban pihenő zöldségféléknek. Ez a verzió most teljesen vegán, de húsfogyasztók is bátran próbálkozzanak vele, ez esetben a sörélesztőpelyhet nyugodtan cseréljétek le parmezánra.

hozzávalók / 4 adag

zöldségek

zöldségpesztó

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzzük al dentére a tésztát. A főzővízből tegyünk félre 1-1,5 decit, majd szűrjük le.
  2. 1-2 kanál olívaolajon üvegesre dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a finomra zúzott fokhagymát.
  3. Hozzáadjuk a tetszőlegesen feldarabolt zöldségeinket - nálam most spárga, zöldbab és zöldborsó került bele. Nyugodtan használjunk mirelit zöldségeket is, csak engedjük fel előbb.
  4. Lefedve pároljuk puhára a zöldségeket, majd fedő nélkül pirítsuk le őket kissé. Amikor kész, tegyük félre.
  5. Pakoljuk késes aprítóba a zöldségek harmadát, kb. 1 decit a félretett főzővízből, 2-3 kanál olívaolajat, némi fenyőmagot és sörélesztőpelyhet. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, illetve ha van, pakoljunk bele bazsalikomot vagy petrezselymet is.
  6. Turmixoljuk krémesre a zöldséges pürét, majd öntsük vissza a párolt zöldségekre, és adjuk hozzá a kifőtt tésztát is.
  7. Rottyantsunk rajta egyet, majd azon melegében tálaljuk. Szórjuk meg extra petrezselyemmel és sörélesztőpehellyel.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 226
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
101 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöld tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

442
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
zöldspárga 30 dkg
zöldbab 20 dkg
zöldborsó 20 dkg
spagetti tészta 25 dkg
olívaolaj 3 ek
fenyőmag 2 ek
petrezselyem 1 csokor
élesztőpehely 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint