Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pasta pronto

Pasta pronto
Pasta pronto
15 perc / főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Receptnek már-már alig nevezhető, ellenben pillanatok alatt az asztalra tehető ez a tésztaétel. Ha váratlan vendégünk szereti a csípőset, akkor nyert ügyünk van!...

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Talán az egyetlen pasta, ami nem kiált parmezán után...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fazékban vizet forralunk. Amikor felforrt, megsózzuk és kb. 5-6 percig főzzük benne a tésztát.
    Elzárjuk alatta a lángot és még kb. 3-4 percig hagyjuk puhulni, hogy 'al dente' legyen.
  2. Az olívaolajat egy serpenyőben felmelegítjük és ha forró, 1-2 percig kevergetve pirítjuk benne a chilit.
    Ezután beletesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát, de rögtön le is vesszük a tűzről, hogy meg ne égjen.
  3. A tésztát leszűrjük és lecsöpögtetjük és összekeverjük az apróra vágott petrezselyemzölddel és a chilis-fokhagymás olajjal.
  4. Lefedve pár percig hagyjuk, hogy a főtt tészta átvegye az ízeket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 46 211
elküldve: 3
receptkönyvben: 448
elkészítve: 7/16
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Gyors tészta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

plaky
Gálné Antal Éva / plaky Thu, 2010-09-30 14:37

Szia Ze(n)derta!

Nagyon finom ez a "csípős tészta" - mi otthon így hívjuk! Kb. egy éve csinálom ezt a tésztát (imádjuk a férjemmel) de én parmezánt is teszek 1x az az olajos szószhoz, másodszor tálaláskor a tésztára. Ja, és én spagettivel csinálom.
Annyira, de annyira finom... Próbáljátok ki bátran.
Csatlakozom az előttem szólókhoz, nagyon jól néz ki a képen!

zederta
ze(n)derta / zederta Thu, 2010-09-30 14:46

kedves Plaky!
köszönöm az elismerő szavakat! most, hogy mondod, legtöbbször én is spagettivel csinálom ezt a tésztát ;-)
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-08-05 07:33

Kedves Zederta!
Ez a recept tényleg remek. Ugyanezt érdemes kipróbálni friss bazsalikommal a petrezselyem helyett.
Gratulálok a fotóhoz, tökjó!

zederta
ze(n)derta / zederta Wed, 2008-08-13 18:40

szia Kati!
köszönöm szépen a dícsérő szavakat és a javaslatot. mindenképp ki fogom próbálni.
jó főzőcskézést Neked!
toma

gaba
Gabci Apó / gaba Thu, 2008-06-05 10:48

Kedves Ze(n)derta!

Csatlakoznék Ibolyához mind a receptekről alkotott véleményéhez, mind a fotóid minőségével kapcsolatos véleményéhez. Tényleg egyre jobbak a képek amiket feltöltesz:-) Látszik, hogy szereted ezt csinálni, már ha lehet élni ezzel a csodálatos Magyar szóval:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-06-04 19:37

Kedves Ze(n)derta!
Sokszor elolvasom a receptjeidet, tetszenek is, bár néha távol állnak tőlem azok az alapanyagok amiket használsz. Ez nem a Te hibád, hanem az én basic konyhám az oka:)
Ez végre egy olyan, amihez még nálam is megvan minden, ki is fogom próbálni. A fotón is nagyon gusztán fest. És egyébként is, a fotóid egyre jobbak.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-06-04 16:03

Nagyon guszta! Szerencs, hogy már ebédeltem!

856
tészta 250 g
chili 1 tk
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 1 dl