Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pastel de Belém

Pastel de Belém
Pastel de Belém
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tradicionális portugál kávé mellé való. Már az első találkozásunkkor belopta magát a szívembe. Chili&Vanília kísérletező kedvének köszönhetően pedig itthon is bármikor elkészíthetem.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Capuccino, espresso, ristretto, latte és minden egyéb kávé mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk (220-250 fok).
  2. A leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, 30 x 20 cm-esre, és a hosszanti oldalánál fogva szorosan feltekerjük. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
  3. 3,5 dl tejet, a cukorral, sóval és a vajjal forrásig melegítjük.
  4. A lisztet a maradék (0,5 dl) tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük, több részletben, folyamatosan keverve a forró cukros tejet. Kevergetve lehűtjük.
  5. Mikor langyos a krém, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat. Kikeverjük.
  6. A muffinsütő mélyedéseit alaposan kivajazzuk.
  7. A hűtőből kivett tésztahengert 12 egyforma darabra vágjuk, és az így kapott szeleteket lapogatjuk, kihúzzuk és kosárkákat formálunk. Belesimítjuk a mélyedésekbe.
  8. Mindegyiket 2/3-ig töltjük a krémmel.
  9. A forró sütőbe dugjuk kb. 12 percre, ennyi idő alatt a tészta is átsül.
  10. Végül grillfunkcióra váltunk és 2 perc alatt hagyjuk, hogy aranyszínűre süljön a tetejük. Nem baj, ha itt-ott fekete foltok is képződnek rajta, sőt!
  11. Tálaláskor porcukorral meghintjük.

  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 56 045
elküldve: 23
receptkönyvben: 476
elkészítve: 29/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: portugál
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

portugál pudingos kosárka, pastéis de Belém, pastel de nata, pastéis de nata

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Etelka100
Etelka100 Sun, 2015-03-15 23:23

Liszaboni emléket próbáltam visszaidézni, mikor megsütöttem ezt a sütit . Tökéletes lett, köszönöm a receptet ! Én vaníliás cukrot is adtam bőven a krémhez, mert emlékeim szerint vanília ízű :)

Adada78
Adada78 Tue, 2012-07-10 19:07

Sziasztok! Ez a süti másnap is vállalható?, mert időhiány miatt ha lehet inkább egy nappal korábban sütném meg.

petra
Petra / petra Wed, 2012-07-11 13:15

szia,
Nálunk még sosem maradt belőle másnapra, így nem tudom, de azt gyanítom, hogy frissen az igazi. Én azt csinálnám, hogy előző nap elkészíteném a krémet, és másnap pikk-pakk összedobnám, hogy frissen kínálhassam.
Üdv
Petra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-04 22:26

Az apácáktól ered sok portugál sütirecept: volt csomó mézük (méhviasz gyertya mellékterméke) meg tojássárgájuk (a fehérje a fityulájuk keményítéséhez kellett), amivel nem tudtak mást kezdeni, mint jó cupákos édes sütiket alkotni (bár ez a recept pont nem a bluggyanó édes sárga krém). Egy portugál tanártól hallottam.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-05-09 19:39

Köszikösziköszi annyira kutattam mindenhol annyira fincsi ez a süti! Énis mindennap faltam belőle:))) Ésmég volt az amin még ilyen koktélcseresznyék voltak pluszba:Dahh:DD

animoni
animoni / animoni Fri, 2010-04-23 14:07

El sem hiszem, hogy ez eddig elkerülte a figyelmemet!!! Marokszámra tudtam volna enni ezt a sütit amikor kint voltam Portugáliában!!!!X-D

369
leveles tészta 30 dkg
tojássárgája 4 db
tej 4 dl
cukor 12 dkg
finomliszt 3 dkg
vaj 1 tk
1 csipet