Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pástétom levesben főtt marhából

Pástétom levesben főtt marhából
Pástétom levesben főtt marhából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vadasmártást készítettem a levesben főtt zöldségekből a hús mellé, ami a krumpligombóccal együtt hiánytalanul el is fogyott. Maradt egy kevés hús viszont, önálló ételnek kevés, pástétom lett belőle. A cérnametélt 2 kanálnyi maradékát is hozzákevertem, ha zöldség maradt volna, azt is hozzákevertem volna.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Spenótot ettünk hozzá, de bármilyen főzelékhez jól passzol.
Hidegen is kiváló!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A maradék leveshúst szálkákra szedjük, vagy apróra vágjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk.
  3. Összekeverjük a hagymát a hússal és az apróra vágott petrezselyemzölddel.
  4. Rászórjuk a lisztet, azt is elkeverjük, borsot darálunk rá, sózzuk.
  5. Majd hozzákeverjük három tojássárgáját.
  6. Legvégül a kemény habbá vert fehérjét.
  7. Hosszúkás formában, forró sütőben sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 10x24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 794
elküldve: 5
receptkönyvben: 228
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

marhahúspástétom

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

flikflak
Flikflak / flikflak Wed, 2013-11-06 11:22

Szia Ildikó!
Igaz hogy eltérek a receptedtől, de ez valami fantasztikus ötlet!!! Minden tyúkhúsleves után készítek. Én teszek bele hagymát, kaliforniai paprikát dinsztelve, fokhagymát, petrezselyemzöldet, kaprot, tojást és zsemlemorzsát. És mindig kerül bele mindenféle zöldségből a levesből. A tetejére vajat kis darabkákban. És máris sajnálom hogy most nem tudom készíteni.
Főzésnél egyszerűen nem tudok receptnél maradni így megkóstolni sem volt módom milyen a tiéd. Biztos vagyok benne hogy kiváló.
Nagyon köszönöm a receptet!
flikflak

RSunny
RSunny Thu, 2012-08-23 21:24

Levesből maradt fácánhúsból csináltam vajjal, mogyorónyi mustárral. Nagyon ízletes lett, csak kicsit száraz. Legközelebb tejfölt is teszek rá.

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Mon, 2012-04-16 17:14

Kedves Ildikó!
Nagyon örülök az efféle ötleteknek, ahol a maradék húst ilyen szépen fel lehet használni.Tetszik a recept, a kép étvágy gerjesztő! Ki fogom próbálni.

307
marhahús 25 dkg
mangalica zsír 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
tojás 3 db
finomliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor