Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paszternákkrémes pirítós sült hagymával

Paszternákkrémes pirítós sült hagymával
Paszternákkrémes pirítós sült hagymával
gyors recept | szponzorált tartalom
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az őszi-téli zöldségkínálatból az egyik kedvencünk a paszternák. Ezúttal egy gazdag ízű szendvicskrémet készítettünk belőle. Zamatos és aromás paszternák mellett került még bele egy kis római kömény és friss rozsmaring, csak hogy fokozzuk az ízeket. Friss magos pirítósra kentük, gazdagon megszórtuk salátával, csírával, és a végén megkoronáztuk sült hagymakarikákkal és pirított tökmaggal. Hát nem hangzik istenien? Érdemes kipróbálni, mi imádtuk!

hozzávalók / 4 adag

Paszternákkrém

Sült hagyma

Összeállítás

Sütőzsiradék

Sült hagyma
Szólj hozzá!

elkészítés

Paszternákkrém

  1. Első körben a paszternákot megpucoljuk, felkockázzuk, majd elkezdjük lepirítani olívaolajon.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával, kis római köménnyel és friss rozmaringgal.
  3. Felöntjük egy kis vízzel, és puhára pároljuk.
  4. Miután megpuhult a paszternákunk, felöntjük tejszínnel, és összeforraljuk.
  5. A kész paszternákot robotgépbe tesszük pürésítjük, majd félretesszük hűlni.

Sült hagyma

  1. Amíg a paszternák megpárolódik, addig megpucoljuk a hagymát, felkarikázzuk, picit besózzuk, és megforgatjuk lisztben.
  2. Amíg hűl a paszternák napraforgóolajban aranybarnára sütjük a hagymát.

Összeállítás

  1. A kenyérszeleteket megkenjük magos kenőmargarinnal, majd serpenyőben megpirítjuk őket.
  2. Mehet rá egy jó adag a paszternákkémből, szórjunk rá friss salátaleveleket és retekcsírát. Végül pedig koronázzuk meg a sült hagymakarikákkal és a pirított tökmaggal.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 587
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vénusz

Mióta szakács: 2015.02.17.
24 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldségkrémes szendó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

867
pasztinák 3 közepes db
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
római kömény 1 kávéskanál
fokhagyma 1 gerezd
rozmaring 1 szál
víz 1 dl
főzőtejszín 2 dl
vöröshagyma 1 nagy fej
finomliszt 80 g
2 csipet
rozskenyér 500 g
margarin 80 g
salátakeverék 100 g
csírák 50 g
tökmag 5 ek