Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paszternákkrémleves zellerlevéllel, pirított kenyérkockákkal

Paszternákkrémleves zellerlevéllel, pirított kenyérkockákkal
Paszternákkrémleves zellerlevéllel, pirított kenyérkockákkal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem egy krémleves is lehet finom, ha megfelelően elkészítjük. Sokan lehet, idegenkednek tőle, pedig be kell iktatni a menübe, hisz a változatosság gyönyörködtet!!! :-))

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ha túl besűrűsödne a tejszíntől és a megadott víz kevés lenne, pótoljuk még kevéssel....

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsíron üvegesre pároljuk a vöröshagymát, rátesszük a durvára reszelt vagy vagdosott pasztinákot. A fokhagymát is beletörjük. Kevés vízzel megpároljuk. Ha puhának érezzük, áttörjük vagy bormixerrel pürésítjük.
  2. Befűszerezzük. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, és a vízzel is felengedjük. A zellerlevelet, miután apróra vagdostuk, rászórjuk. Összefőzzük lassú tűzön.
  3. Pirított kenyérkockákat készítünk hozzá, és melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 335
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
713 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pasztinákleves,tejszínes paszternákkrémleves,krémleves paszternákból,zellerleveles paszternákkrémleves,zöldséges krémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

304
pasztinák 1 közepes db
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
főzőtejszín 3 dl
víz 0.5 l
fehér bors 1 kávéskanál
szerecsendió 2 csipet
ételízesítő 1 teáskanál
zellerlevél 8 db
kenyér 2 szelet