Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pasztinák muffin

Pasztinák muffin
Pasztinák muffin
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretem a pasztinákot, de aki ezt a receptet kitalálta, tudta, hogy amiért muffintepsiben van, és furcsán is hangzik, így már én sem menekülök előle. A páromnak is lett berakva belőle munkába menet, és mikor hazajött, azt mondta, hogy akit nem tudott megkínalni, mind azt kárdezte: hol van az én muffinom? Így aztán szaladtam még pasztinákot venni, mert nálunk miért is lenne felesleges otthon? Mikor mindenki megkóstolta, senki nem hitte el, hogy zöldseg van benne.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát egy lapos kicsi tepsibe öntjük (egy rétegben legyen, hogy egyenletesen piruljon), berakjuk a sütőbe, és begyújtjuk. Kb. 20 percig pirítjuk. A tepsi mélyedéseit kikenjük vajjal.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, szerecsendióval, meg sóval. Egy nagy tálban jól elkeverjük a tojásokat a tejföllel, olajjal, meg cukorral. Belereszeljük a pasztinákot, majd hozzáadjuk a lisztet. Belekanalazzuk a mélyedésekbe a tésztát, a tetejét megszórjuk a pirított mandulával.
  3. Berakjuk a meleg sütőbe, 15 perc után fordítunk a tepsin, hogy egyenletesen süljön. Amikor kész, rögtön kiszedjük a tepsiből tortarácsra. Hagyjuk legalább 15 percig hűlni, langyosan tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 517
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zöldséges muffin, pasztinákos édes muffin mandulával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Thu, 2011-08-18 11:23

Hat azt nem tudom, meg nem probaltam. Lehet, hogy abbol kevesebb kellene, mert szerintem tobb a viz tartalma.

witch
witch / witch Wed, 2011-08-17 18:40

Kedves Eva-Anyoca!
Igen, en is meglepodtem, de pont ezert probaltam ki. Elkeszitettem sargarepaval is, de azzal tul edes lett. Paszternakkal kellemesen edes-fuszeres izu. Amiota kiprobaltam, kedvenc zoldsegemme lepett elo, de csak muffin formaban.
Neked is szep napot!
witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-08-17 14:12

Nahát!
Én szoktam ültetni és van, azaz inkább lesz valamennyi paszternák, és szeretem is, jó ízt ad levesnek, vadasnak,- de, hogy sütibe, muffinba tegyem?
Csodás ötlet, gratulálok, ki fogom próbálni:-))
Elmentve:-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

520
mandula 3 dkg
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 tk
szódabikarbóna 1 tk
szerecsendió 0.5 tk
1 csipet
tojás 3 db
tejföl 175 g
napraforgó olaj 6 ek
cukor 20 dkg
pasztinák 28 dkg
vaj 1 ek