Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pásztor palacsinta

Pásztor palacsinta
Pásztor palacsinta
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különösebb sztorija nincs, csak annyi, hogy valamit ki akartam találni, ami húsos és palacsinta kell hozzá. Hát így jött az ötlet. Mindenkinek nagyon ízlett az új étel!

hozzávalók / 4 adag

A palacsinta tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

ajánlat

Aki szereti a jó sok húst, akár virslit vagy esetleg csirkehúst is tehet még bele!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintatésztát a hpzzávalokból elkészítjük, jól elkeverjük, hogy ne legyen benne csomó. Majd kisütjük (én az első alá szoktam tenni egy kis olajat még).
  2. Aztán elkészítjük a tölteléket. A hagymát apróra vágjuk, majd a szalonnával együtt pici olajon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a sót, a borsot és a pirospaprikát. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott kolbászt és sonkát, majd a kukoricát. Ezt is jól megsütjük.
  3. Ha ez megvan, akkor egy tepsit előveszünk, és kis olajjal kikenjük, hogy a palacsinta majd ne ragadjon le.
  4. Fogunk egy palacsintát, és az egyik oldalába teszünk a húsos töltelékből, majd a másik oldalát ráhajtjuk, és beletesszük a tepsibe, és ezt addig csináljuk, amíg el nem fogy a palacsinta és a töltelék, ezzel tele is lesz a tepsi.
  5. Fogjuk a tejfölt, és a két tojást beleütjük, majd jól összekeverjük. Ráöntjük a palacsintára, majd reszelt sajttot szórunk a tetejére addig sütjük, míg szép barna nem lesz a teteje. Jó étvágyat kívánok!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 714
elküldve: 0
receptkönyvben: 199
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos, szalonnás palacsinta tejfölös öntettel, sütőben sült magyaros palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1393
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
tej 3 dl
ásványvíz 2 dl
1 csipet
napraforgó olaj 0.75 dl
napraforgó olaj 2 csepp
vöröshagyma 1 nagy fej
lángolt kolbász 20 dkg
sonka 10 dkg
füstölt szalonna 20 dkg
csemegekukorica 140 g
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tejföl 450 g
tojás 2 db
sajt 10 dkg