Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pásztorleves

Pásztorleves
Pásztorleves
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért hívják pásztorlevesnek, mert eredetileg bográcsban készítették.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A nokedlihez

ajánlat

Tartalmas leves zöldbabszezonban. Ha bográcsban főzzük, akkor krumplit is adhatunk hozzá felengedéskor, úgy még tartalmasabb, és nokedli helyett csipetkét, mert a bográcsba kissé nehézkes nokedlit szaggatni.
Nyári forróságban pár karika citrom nem rontja el!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéslapockát és a vöröshagymát kockára vágjuk, a zöldbabot a szokásos módon felvágjuk.
  2. Olajon megpirítjuk a hagymát, majd a húst.
  3. Amikor a hús lepirult, kevés vizet adunk hozzá, majd a babot.
  4. Fedő alatt és takarékon félpuhára pároljuk.
  5. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a majoránnát, és felforraljuk.
  6. Beleszaggatjuk a nokedlit.
  7. Liszttel kevert tejföllel habarjuk.
  8. Borsot darálunk rá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 110 798
elküldve: 19
receptkönyvben: 1 622
elkészítve: 64/75
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldbableves sertéshússal

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csoknya
csoknya Wed, 2016-12-07 11:46

Nagyon finom ízletes leves, DE, miért kell bele leveskocka, gondolom régen sem tettek bele mégis nagyszerű volt.....nem lesz ettől mű ????

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Thu, 2016-12-08 13:53

De! Régen húsleves-alapból készítették, az az igazi! Sajnos a kockák sem a régiek, sok bennük az ízfokozó. Kár, mert kényelmes volt a használatuk.

viola09
viola09 Thu, 2014-02-06 20:23

Kösz a receptet, már 3 éve főzöm. Nagy kedvenc lett. Üdv...

kazym
kazym Tue, 2012-12-11 17:42

Nagyon finom leves. Kész felüdülés volt számomra.

Liv72
Liv72 Tue, 2011-04-12 11:16

Nagyon finom lett, az egész családnak ízlett! Köszi.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-31 16:46

nekünk nincs rá valónk

Ilda1225
Ilda1225 Mon, 2010-08-16 14:26

Hétvégén a szülőfalumban megrendezésre került a 12. Falunap. A sokszínű programok között a versenyfőzés is terítékre került. Civil szervezetek tagjai és magánszemélyek mérhették össze főzőtudományukat, a párommal mi is beneveztünk pusztán hobbiból. Nagyon meglepődtünk, de egyben boldogok is voltunk, ugyanis 1. helyezést értünk el. Köszönet ezért a remek receptért!

vészbejárat
vészbejárat Sun, 2010-07-25 14:49

Tényleg nagyon jó recept! Elkészítettem, és azonnal a család kedvence lett, és hát ezzel együtt az étlapunkon is maradt. Köszönet érte!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-07-11 18:14

Kis darab serteshus arvalkodott a melyhutomben "raguleves" tervekkel. Amikor meglattam ezt a receptet rogton tudtam, hogy a tervek fustbe mentek. Ugy tapasztaltam, hogy az egyszeru etelek a legjobbak (szerintem) es a gyerekeink is az ilyenekre fognak visszaemlekezni. Amikor felnonek es kiprobaljak, majd rajonnek, nem is olyan ordongos dolog a konyha muveszet.

Liebe Anna
Pfanni / Liebe Anna Mon, 2010-06-07 13:09

Még nem kommentálta senki? Hát akkor itt az ideje, mert nagyon jó recept. Tegnap bográcsban készítettük, és nem felejtettük el a tányérba a citromkarikát sem, hát mondhatom, hogy kihagyhatatlan!

Sancho
Sancho Fri, 2012-04-27 09:28

Citromkarikát? Ja, igaz is, a hagyományos pásztorok is azt használták. Meg az olajat.

581
sertéslapocka 30 dkg
zöldbab 30 dkg
vöröshagyma 1 db
napraforgó olaj 1 dl
leveskocka 2 db
majoranna 1 ek
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
finomliszt 3 evőkanál
víz 2 evőkanál