Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pásztorpite Katharosztól

Pásztorpite Katharosztól
Pásztorpite Katharosztól
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pásztorpite egy hagyományos angol egytálétel, finom és ízletes.

hozzávalók / 4 adag

Ragu

Püré

  • 50 dkg burgonya (tisztán mérve)
  • 1 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • ízlés szerint
  • 10 dkg sajt (reszelt, megszórni)
Szólj hozzá!

elkészítés

Ragu

  1. Az olajon kevés sóval megfuttatjuk a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a kisebb kockára vágott sárgarépát és a zöldborsót, és kevergetve pár percig pároljuk.
  2. Hozzátesszük a paradicsompürét, a húst, a bort, ezután fűszerezzük, majd lefedve kis lángon kb. 40 perc alatt megpároljuk.

Püré

  1. A krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, összetörjük, majd elkeverjük a vajjal és a tejjel.

Összeállítás

  1. Egy hosszúkás sütőformába öntjük az elkészült ragut, befedjük a pürével, megszórjuk reszelt sajttal.
  2. Ezután előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25-30 perc alatt összesütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 2 972
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
464 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pite
szezon: tél
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Pásztorpite-Shepherd's pie, húsos egytálétel, ragu krumplipüré alatt sütve, darált húsos-burgonyás egytálétel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

618
darált sertéshús 50 dkg
sárgarépa 1 nagy db
zöldborsó 15 dkg
sűrített paradicsom 2 ek
vörösbor 0.5 dl
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 csokor
burgonya 50 dkg
tej 1 dl
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
sajt 10 dkg