Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pásztorpite Pimkie konyhájából

Pásztorpite Pimkie konyhájából
Pásztorpite Pimkie konyhájából
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cottage pie, a hagyományos angol étel, magyar neve a pásztorpite. Ez egy gyors és egyszerűen elkészíthető étel azokra a napokra, amikor nincs sok időnk a sütés-főzésre, mégis valami táplálót szeretnénk összeütni. Marhahús helyett készíthetjük bárányhúsból is.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A sajtot el is hagyhatjuk a tetejéről. A zöldborsóhoz sárgarépát is keverhetünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált marhahúst, jól átsütjük. Borssal, pirospaprikával, fokhagymával és kevés sóval ízesítjük.
  2. A burgonyából tört krumplit készítünk (ha van maradék, az is jó).
  3. Egy kisebb méretű tűzálló edényt kivajazunk, az aljára elegyengetjük az elkészített marhahúst.
  4. Rászórjuk a zöldborsót.
  5. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a sűrített paradicsomot (mivel ezek a konzervek igen sok sót tartalmaznak, ezért a hús sózásával tényleg finoman kell bánni).
  6. A tetejére tesszük a tört krumplit, egy lapos fakanállal szép simára egyengetjük (én kézzel csináltam, úgy gyorsabb és könnyebb).
  7. Ráreszeljük a sajtot.
  8. Előmelegített sütőben, 180°C-on 20 percig sütjük. Sütés közben nem kell lefedni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 121
elküldve: 2
receptkönyvben: 186
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Pimkie

Mióta szakács: 2012.04.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Lusta Cottage pie, pásztorpite, angol húsos pite borsóval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

450
darált marhahús 65 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
zöldborsó 240 g
sűrített paradicsom 400 g
burgonya 90 dkg
cheddar sajt 10 dkg
fűszerpaprika 1.5 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd
vaj 4 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint