Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pásztorsó

Pásztorsó
Pásztorsó
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiválóan alkalmas zsíros kenyér, szendvics, sült húsok ízesítésére, stb. A kész kocsonyára szórva is remek! De nagyon jó a rusztikus héjas hasábburgonya fűszerezésére is.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ha csak kizárólag sült húsokhoz akarjuk használni, akkor bele lehet még keverni 1 rész őrölt köményt is.

Mivel enyhén csípős a borsféléktől, a bors mennyiségét felére is lehet csökkenteni, de az eredeti keverék az igazi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy rész bármennyi lehet, a dekától a teáskanálig. Csak összekeverjük arányosan a hozzávalókat.
  2. Befőttesüvegbe vagy fűszertartóba töltjük, és tároljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 626
elküldve: 3
receptkönyvben: 318
elkészítve: 9/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Lardee

Mióta szakács: 2010.02.10.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan nyitó, Dukan lépegető, Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: befőttek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
fogás: köret
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: befőtt, kompót, télire

egyéb elnevezések

borsos-fokhagymás fűszersó, fűszerkeverék sült húsokhoz

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adrien
Adrien Fri, 2012-01-13 16:56

Sziasztok!
Karácsonyra a barátomnak fűszertartót adtam. Egyik üvegcsébe ezt a keveréket tettem. Azóta mindig evvel szórja meg a sültkrumplit.
Esetleg sikerült valakinek kikisérleteznie egy finom gyros ízesítőt? Szívesebben használnám, mint a boltit...

Lardee32
Lardee / Lardee32 Sat, 2012-01-14 10:14

szia Adrien,

gratula, ezek szerint jól sikerült a karácsonyi ajándék.. sajna gyros fűszerrel még nem kísérleteztem, anno Korfun vettünk egy zacsival, abból még van bőven.. a zacsin meg nincs rajta, hogy mit tartalmaz. :(

egri.szabolcs
egri.szabolcs Sun, 2012-01-08 18:01

Sikerült! :) Egyébként remek ötlet, már régebben terveztem valami hasonlót. A következő sütésnél kipróbálom.

kosoma
kosoma Tue, 2011-11-29 10:01

Kedves Zsuzsa !
Felesleges granulátumot venned, Te is egyszerűen meg tudod csinálni úgy, hogy a fokhagymát apróra vágod és tálcára helyezett papírlapon felrakod a radiátor / kályha tetejére ( nyáron a napra ). 2-3 nap alatt megszárad, utána ha gondolod, mozsárban meg is törheted.
Ha nincs ennyi időd, szárítsd meg a sütőben vagy a mikróban.
Adalék mentes és olcsóbb, mintha boltban vennéd.

Egyébként tényleg nagyon jó recept, és ízlés szerint tovább bővíthető ( kömény, chili, stb. )

kosoma
kosoma Tue, 2011-12-13 14:11

Kedves Marcsi !

Nincs mit!
Próbáld ki egyszer a szárított paprikacsumát is ! Nyári lecsó eltevésnél sajnáltam kidobni a bogyiszlói paprika csumáját, tele energiával és erővel. Lemostam róla a magot, a csumát pedig a szárról levágva megszárítottam
és üvegbe tettem. Kiváló erős ízt ad az ételnek, már persze ha szereted, és persze fő a takarékosság :)
Üdv
Zsuzsa ( egyszer telán majd 'á la kemence' , ha lesz fényképezőgépem lefotózni a kemis kajákat )

6 teáskanál
fokhagymapor 2 teáskanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
fehér bors 1 teáskanál