Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Patagóniai egész báránysült

Patagóniai egész báránysült
Patagóniai egész báránysült
260 perc / előkészület: 20 perc sütés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy  barátom házasodni készült, és a legénybúcsús nagy összejövetelre kívánsága egy egész bárány volt.  

Rengeteg éhes jó barát, sör és metál, esetleg elektronikus zene. Aztán persze meg az egész bárány. Ezt nem lehet elrontani, már csak egy jó felfüggesztés, pár drót, és a bárány sütésre készen várja a beteljesülését. Hála egy chilei munkatársamnak, a patagóniai bárány recept minden ígéretet felülmúlt!

hozzávalók / 12 adag

Fűszerkeverék

Bárány sütése

ajánlat

Kenyér és savanyúság.

Szólj hozzá!

elkészítés

Fűszerkeverék

  1. A nagy csokor rozmaring kivételével az összes hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük.

Bárány sütése

  1. Az egész bárányt a mellkasánál felvágjuk, majd szétnyitjuk, ugyanezt megismételjük a farokrésznél is. Csak hogy ne hozzuk a frászt barátainkra, családunkra, azért már vágott bárányt javaslom erre a célra.
  2. A hátánál bevágjuk pár centiméter mélyen, hogy jobban bedolgozhassuk a fűszereket és a sót. Igen most jön a sózás. Kézzel alaposan eldörzsöljük a sót. Ezután egy pillanatra visszanézünk az ámultan figyelő barátokra, és egy koccintással a következő feladatra fókuszálunk.
  3. A bárányt a lábainál átszúrva felfeszítjük leginkább pentagrammára hasonlító, kényelmes sütési pozícióba. Ezután a nagy lángra kapott hasábok mellett kezdjük el sütni de nem rögtön a tűz felett. Ezen a ponton elég nehéz lesz elmagyarázni a már nagyon éhes és/vagy részeg barátaidnak, hogy most 4-5 óra fog kelleni, amíg kész nem lesz. Innentől kezdve már csak az a dolgunk, hogy a bárány lassan, de elegendő hőt kapjon, ne égjen meg. Egy nagy fóliával rásegíthetünk, hogy a másik oldalról is melegedjen. Mindamellett fél óránként forgatjuk, és ilyenkor alaposan megkenjük a fűszeres páccal.
  4. Bármennyire is nyomás alatt leszünk, nem szabad engednünk, hogy a nagyon éhesek gyorsítani próbálják a folyamatot. Nem lesz ugyanis hamarabb kész, ha közelebb van a tűzhöz, ellenben megéghet. Kitartás és türelem! A végeredmény fantasztikus lesz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 618
elküldve: 0
receptkönyvben: 1
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtospiritos

Mióta szakács: 2014.06.10.
57 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szabad tűzön sült bárány

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2380
rozmaring 1 csokor
kakukkfű 2 ek
fekete bors 1 teáskanál
borókabogyó 6 db
fokhagyma 4 gerezd
fehérbor 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
olívaolaj 1 dl
2 ek
bárányhús 10 kg
3 ek