Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pataki tálban sült vadkacsa

Pataki tálban sült vadkacsa
Pataki tálban sült vadkacsa
170 perc / előkészület: 20 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta várakozott már egy vadkacsa a fagyasztómban, illetve az ajándékba kapott Pataki tálamat sem avattam még fel, így úgy gondoltam, itt az ideje egy borús, őszi vasárnapon.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Erdei gombával fel lehet cserélni a sárgarépát, még ízletesebb lehet vele az étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vadkacsát már az előző nap délutánján kivesszük a fagyasztóból, vízbe áztatjuk, ez egyik vadhúsnak sem árt, így tölthet el egy éjszakát.
  2. Miután kiolvadt és a víztől puhább lett, a bőrét bevagdossuk, kívül belül gazdagon megsózzuk, borsozzuk, szárnyas fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A hasüregébe egy darab cikkekre vágott vöröshagymát teszünk, illetve 4 gerezd fokhagymát. Öntünk rá körülbelül 3 evőkanál olajat, csipetnyi rozmaringgal megszórjuk, majd ezzel az olajos páccal visszatesszük pár órára a hűtőbe.
  3. Míg pácolódik a kacsa, a Pataki tálat is beáztatjuk, ami ahhoz szükséges, hogy ne repedjen el a sütőben. Ezután a zöldségágyhoz kockázzuk fel a burgonyát, csíkokra vágjuk a sárgarépát és cikkekre a másik vöröshagymát.
  4. Ezt a zöldséghalmazt a tál aljára borítjuk, megszórjuk sóval, borssal, pirospaprikával, és teszünk rá babérleveleket. Lelocsoljuk két evőkanál olajjal, és a tetejére helyezzük a kacsát, egészben. Mivel nem igazán zsíros a vadkacsa húsa, így szükséges némi olaj, illetve ha nem maradt elég páclé, 1-2 dl vizet öntsünk a kacsa alá.
  5. Lefedjük a cseréptálat a tetejével, majd mehet be a sütőbe, amit nem melegítünk fel előre, hanem akkor kapcsoljuk be, amikor a tálat a rácsra tesszük. Körülbelül 20 percig takaréklángon, majd később teljes lángon sütjük. Egy óra elteltével megfordítjuk a kacsát a melléről a hátára, és további egy órát sütjük. Ezek után levesszük a tál tetejét, és körülbelül 20 percig pirítjuk a zöldségeket és a húst együtt, míg szép piros nem lesz.
  6. Köretnek a vele sült zöldségeket tálaljuk, de készíthető hozzá párolt káposzta és/vagy krumplipüré is.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 43
össznézettség: 30 018
elküldve: 9
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

szandus

Mióta szakács: 2015.09.26.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kacsasült, vadkacsa ropogósra sütve, vadkacsa velesült zöldségekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

766
kacsahús 1 kg
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 8 gerezd
napraforgó olaj 5 ek
sárgarépa 3 közepes db
burgonya 6 közepes db
szárnyas fűszerkeverék 2 ek
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
rozmaring 2 csipet
fehér bors 0 ízlés szerint
babérlevél 5 db