Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Patatesli köfte sulu yemek

Patatesli köfte sulu yemek
Patatesli köfte sulu yemek
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A drága török barátom készítette nekem el, amire hazaértem munkából! Most újból elkészítettük közösen, és rendesen odafigyeltem, lejegyzeteltem a receptet. Fogyasszátok egészséggel!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a paprikát apróra vágjuk.
  2. Olívaolajban kicsit pirítjuk a hagymát, majd hozzáöntjük a paprika darabokat, majd 3 perc múlva a paradicsom konzervet is.
  3. A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd amikor a szósz összeállt, akkor hozzáadjuk a krumplit. Majd felöntjük egy pohár vízzel.
  4. Amikor a krumpli kész, akkor beletesszük a húsgolyókat, és felöntjük még egy pohár vízzel, aztán sózzuk, és körülbelül 20 percig főzzük még.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 125
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nasi89

Mióta szakács: 2011.04.30.
14 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplis fasírt "leves", marhahúsos gombócos leves, köftés leves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nasi89
Nasi89 / Nasi89 Wed, 2014-11-19 00:53

Nagyon szépen köszönöm :) Remélem ízlett mindenkinek aki elkészítette!

erika molnárné
erika molnárné Thu, 2013-05-09 10:10

Ez felkeltette az érdeklődésemet. Nagyon jól hangzik. Egyedül a húsgombócot nem értem. Mivel kell bekeverni, hogy ne főjőn szét? Előre is köszönöm, ha válaszol!

klaukara
klaukara / klaukara Mon, 2014-11-03 09:53

Szia Erika! A húsgombócot finom szemű bulgurral vagy törött rizzsel tudod gazdagítani, hogy ne főjjön szét. Nálunk Törökországban az eredeti receptekben ez szerepel. Gyúrd apróra a gombócokat, mert a bulgur és a rizs is megduzzad.

Nasi89
Nasi89 / Nasi89 Thu, 2013-05-09 20:05

Szia igazság szerint én itt Londonban kész húsgombócokat vettem amik igazából semmi extrával nem voltak elkészítve simán darált marhahús golyó formára formázva,de nem tudom, hogy lehet-e olyat kapni otthon Magyarországon. Szerintem ha simán darált marhahúsból csinálsz gombócokat nem fog szétfőni, mert nem kell annyira kavargatni ha kis lángon főzöd, de nem tudom biztosan, mert még nem próbáltam. Ha kipróbálod kérlek írd meg a tapasztalatod. Előre is köszönöm további szép napot!

324
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
darált marhahús 50 dkg
konzerv paradicsom 24 dkg
olívaolaj 1 ek
burgonya 6 db
1 csipet