Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pâté de Canard en Croûte

Pâté de Canard en Croûte
Pâté de Canard en Croûte
220 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Julia Child nyomában egy nem túl könnyű recepttel és egy elvágott ujjperccel. Ezek után a csontozásnál a kis kuktám segített, a párom. Még egyszer köszönöm!

hozzávalók / 8 adag

kacsa

töltelék

tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

kacsa

  1. A kacsát kicsontozzuk (ajánlom, hogy nézzünk meg több videót erről, természetesen csirke csontozása is megfelelő). Jó kés és a csontok melletti közvetlen, óvatos és apró vágások a titka. Az eltávolított csontos részeket sem kell kidobnunk, hisz egy leveshez remek alapanyag lehet.
  2. Amikor készen vagyunk, akkor sózzuk és borsozzuk, majd bekenegetjük az alkoholokkal. Feltekerjük, és berakjuk a hűtőbe.

töltelék

  1. Az apróra vágott hagymát megpároljuk vajon, majd az aprított fokhagymát is átforgatjuk benne.
  2. Egy tálba öntjük, és amikor már nem forró, hozzáadjuk az konyakot, a darált húsokat, a fűszereket, a diót, a tojást és a narancshéjat. (Ha nem elég zsíros a hús, akkor egy kis zsírt is beletehetünk pluszba.) Összedolgozzuk, majd kivesszük a kacsánkat, és megtöltjük. Valamilyen módszerrel jól összefogjuk. Spárga is megteszi vagy akár hústű.
  3. Kb. 1 óra alatt 200 fokon sütjük a sütőben - olajjal jól megspriccelve. (Eredetileg egy serpenyőben fordítgatják, de szerintem ez egyszerűbb módszer, és ez idő alatt simán elkészíthetjük a tésztánkat is.) Fél óránként utána locsolhatunk, de nekem nem volt rá szükségem.

tészta és a befejezés

  1. A lisztet és a sót elkeverjük, majd hozzámorzsoljuk a jól lehűtött vajat is. Eldolgozzuk, és belerakjuk a tojásokat. Elkezdjük tovább gyúrni. Víz hozzáadásával addig csináljuk, amíg egy keményebb tésztát nem kapunk, amiből gombócot formálunk, és berakjuk a hűtőbe 15 percre.
  2. Két nagyobb és 1 kisebb adagra szedjük a tésztát. A kihűlt kacsából eltávolítjuk a kötözés vagy az összefogás nem ehető eszközeit.
  3. A nagyobb tésztákat oválisra nyújtjuk, ezzel fogjuk a kacsát befedni. Mind alulról, mind felülről, és szépen lenyomkodva, hogy jól össze tudjon majd sülni. A kisebb adagot is ugyanolyan vastagságúra készítjük ki, majd ravioli szaggatóval korongokat formálunk belőlük.
  4. Bekenjük tojásfehérjével, a mostanra már tésztával lefedett "cipónkat", csinálunk egy gyűszűnyi lyukat a tetején, és ráragasztjuk a tésztakorongokat. Ez csak amolyan dísz.
  5. 180 °C-on kb. 1,5 óráig sütjük! Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 186
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
107 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: nehéz
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tésztában sült kacsa, sült kacsa tésztabundában

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

820
kacsahús 2 kg
konyak 1 ek
vörösbor 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
darált sertéshús 10 dkg
darált marhahús 15 dkg
konyak 1 dl
tojás 2 db
vöröshagyma 2 kis db
fokhagyma 2 gerezd
vaj 5 dkg
kakukkfű 1 tk
dió 8 dkg
narancshéj 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 40 dkg
vaj 10 dkg
tojás 2 db
víz 0.5 dl
0 ízlés szerint
tojásfehérje 1 db