Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Patisszonos rakottas

Patisszonos rakottas
Patisszonos rakottas
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idén nagyon sok patisszon, vagy ahogy mi nevezzük, csillagtök növekszik a kertünkben. Ez egy nagyon jól fűszerezhető és kalóriaszegény zöldségféle, és számos felhasználási lehetőséget rejt magában. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is a patisszont jól lemossuk, majd vékonyan lehámozzuk a héját. Amikor ezzel megvagyunk, elfelezzük, és egy gyalu segítségével nagyon vékony szeletekre szeleteljük.
  2. A lila hagymát és a fokhagymát felkarikázzuk. A petrezselymet lemossuk, majd felaprítjuk.
  3. Egy kis olajon megpirítjuk a felkarikázott virslit. A tojást és a tejszínt jól összekeverjük.
  4. A sütőformát kikenjük olajjal, majd belehelyezzük a patisszon-szeleteket, majd sóval és borssal hintjük meg. Erre következik majd a petrezselyem és a virsli. Végezetül egy teáskanál segítségével tejfölt kanalazunk elszórtan a patisszon-szeletekre, erre következik majd az újabb réteg, amivel ugyanígy járunk el.
  5. Amikor elérkezik az utolsó réteg, akkor azt is ízesítjük, majd leöntjük a tojásos tejszínnel, és reszelt sajttal hintjük meg.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 424
elküldve: 4
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott patisszon, virslis tejfölös zöldségrakottas

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

700
patisszon 1 kg
petrezselyem 1 csokor
lila hagyma 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
tejföl 330 g
virsli 400 g
napraforgó olaj 2 ek
tojás 1 db
főzőtejszín 400 ml
sajt 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint