Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Patisszonfőzelék

Patisszonfőzelék
Patisszonfőzelék
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptunk egy patisszont. Mivel a rántott patisszonért nem kifejezetten rajongunk, kitettük dísznek. :) Aztán kaptunk még egy patisszont. Azt megtöltöttem, aztán egyedül meg is ehettem az egészet, mert a töltött patisszonért sem lelkesedik a család. Aztán mikor egy harmadik patisszont is kaptam ajándékba, már gondolkodóba estem, milyen ételnek lehetne a legjobban álcázni, mert kidobni vétek lenne, dísznek se jó, mert ha így megy tovább, lassan már elfoglalják a fél ebédlőasztalt. Így történt, hogy elkészítettem főzeléknek. Teljesen tökfőzelék ízű, mindenki szívesen ette. Én sajtos muffint sütöttem mellé.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Azért írtam, hogy előbb daraboljuk, majd utána hámozzuk a patiszont, mert dimbes-dombos felszíne miatt így sokkal könnyebb a hámozás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A patisszonokat sugár irányban nagyobb cikkekre vágjuk, meghámozzuk, az esetleges magokat kikaparjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A hagymát is nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és az olajon üvegesre pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a patisszont, és csak annyi vízben, ami szinte el se lepi, lefedve feltesszük főni. Sózzuk, és összekötözve hozzáadjuk a kapor vastagabb részeit. A kapor leveleit pedig apróra vágjuk.
  4. Mikor a patisszon már puha (ez max. 5 perc), a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és néhány kanálnyi főzővízzel, majd ezzel behabarjuk a főzeléket.
  5. Hozzáadjuk az apróra vágott kaporlevelet, és 1-2 perc alatt készre főzzük. Ha kell, utánasózunk.
  6. Tálalás előtt kivesszük belőle az összekötözött kaporszáracskákat.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 52 280
elküldve: 12
receptkönyvben: 548
elkészítve: 28/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kapros patiszonfőzelék, tejfölös patiszonfőzelék

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2015-09-16 06:39

Örülök! :) Én tegnap kaptam egy jókora patisszont, ami hasonló sorsra vár... :)

Hencsilli
Hencsilli Sat, 2013-10-05 10:17

Az idén nagyon sok patisszonunk lett, legtöbbször rántva készítettem el. Jövő héten kipróbálom a Te receptedet :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-10-05 13:42

Ha a kapros tökfőzeléket szeretitek, akkor ez is ízleni fog. Legalábbis remélem. :)

evacili
evacili Fri, 2013-09-13 13:26

Kedves Fahéj! Én is kaptam egy patiszont és mivel volt itthon tök is, cukkini is, elkezdtem kutakodni, mit csináljak vele. Így találtam rá erre a receptre. Eszméletlen finom főzelék lett!!! Sose gondoltam volna, hogy ezt csináljak belőle. Ezután bekerül a főzelékek sorába. Nagyon köszönöm a receptet. Üdv: Cili

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-09-13 16:32

Kedves Cili!
Örülök, hogy megtetszett a recept! Én is nagyon szeretem ezt, és cukkiniből is ugyanilyen finom. További jó sütés-főzést!
Üdv: Fahéj

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Wed, 2013-06-12 15:24

Nagyon jó ötlet ez a patiszonfőzelék. Örülök neki, mert még nekem is van a mélyhűtőben és már el kell használni, mert lassan itt az új. Biztos meg fogom csinálni, mert diétázom és sok zöldségfélét eszek.
Köszi Fahéj az ötletet.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-06-12 19:19

Nagyon szívesen! Az íze, mint a tökfőzelék, és nagyon könnyű, diétás étel.
Üdv: Fahéj

Gothdarky
Gothdarky Mon, 2012-08-20 20:42

Pár perc alatt kész, elronthatatlan nyári menü. Mint más főzelékhez, ide is illik valami feltét (fasírt, tükörtojás), de anélkül is finom. Köszönöm!:)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-08-21 08:16

Nálunk a bundás kenyér a menő főzelékek mellé vagy valamilyen sós muffin. Persze a fasírt se kutya... :)))

206
patisszon 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 1 púpozott ek
tejföl 150 g
kapor 1 csokor