Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Patty melt Dacotától

Patty melt Dacotától
Patty melt Dacotától
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amerika egyik kedvenc szendvicse, itthon kevésbé ismert. Kár érte, mert jól elkészítve tud annyit, mint egy hamburger! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A kenyér tetejére kenhetünk mustárt, majonézt vagy ketchupot, amihez csak kedvünk van. A hús nincs túlfűszerezve - használjunk hozzá jó minőségű marhát, hogy kijöjjön az íze!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát vékony karikára vágjuk, és a vaj felén, lassú tűzön aranyszínűre karamellizáljuk. Serpenyő méretétől is függ, de beletelhet 20 percbe. Időnként keverjük át, hogy mindenhol szép aranyszínű legyen.
  2. A húst összedolgozzuk a sóval, borssal és a paradicsompürével.
  3. Ha a hagyma kész, tegyük egy kisebb tálba, és tartsuk melegen.
  4. A kenyeret vágjuk szeletekre. Egy-egy szeletet, ami egymás után következik (tehát szendvics lesz majd belőle), vegyünk magunk elé, és a belső részüket (tehát, ami összeér) vajazzuk meg.
  5. Közepes lángon pirítsuk át. ha már jó forró, vegyük kis, és azonnal tegyük rá a vékonyra vágott cheddar sajtot és az emmentálit (értelemszerűen egyiket az egyik, másikat a másik oldalra).
  6. A húsból formázzunk vékonyabb pogácsákat - próbáljuk meg olyan méretűre alakítani, mint a kenyérszeletek.
  7. Egy pici olívaolajon süssük mindkét oldalát 2-2 percig.
  8. Tegyük az egyik kenyérszeletre, pakoljunk rá jócskán a hagymából, majd fedjük be a másikkal. Rakjuk vissza a serpenyőbe, és egy nehezebb lapáttal lenyomkodva süssük aranyszínűre az egyik, majd a másik oldalát is.
  9. Azonnal fogyasszuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 900
elküldve: 6
receptkönyvben: 577
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: szendvics
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült hagymás- marhahúsos melegszendvics, melegszendvics marhahússal, sajttal és sült hagymával

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

521
rozskenyér 20 dkg
darált marhahús 35 dkg
cheddar sajt 8 dkg
ementáli sajt 8 dkg
vöröshagyma 2 nagy db
vaj 4 dkg
sűrített paradicsom 2 ek
1.5 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint