Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mojito-s pavlova

Mojito-s pavlova
Mojito-s pavlova
100 perc / előkészület: 30 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptemet egy közkedvelt nyári koktél ihlette meg, nevezetesen a Mojito és ehhez párosult még a Pavlova szelet, illetve egy illatos bazsalikomos krém. Már a hozzávalók elkészítésénél a egész konyhában a friss menta, bazsalikom és lime illatát lehetett érezni, amihez egy jó kis latinos zenét bekapcsolva készítettem el a fent említett, és általam "Pavlito" fantázianévre keresztelt süteményt. A név a Pavlova torta és a Mojito koktél közös gyermekeként jött létre egy szokatlan királyi fűszerrel: a bazsalikommal illetve egy ebből készült krémmel. Lássuk a receptet, ami nem bonyolult a sok összetevő láttán sem.

hozzávalók / 4 adag

Pavlova torta:

Bazsalikomszósz:

Bazsalikomos mascarpone-s krém:

Mentaszósz:

Mentás mascarpone-s krém:

ajánlat

Mindazoknak ajánlom a kedves figyelmébe ezt a nagyon hangulatos és illatos, koktélszerű süteményt, akik vágynak a frissességre, valami különlegességgel fűszerezve. Ajánlom nyári grill partyk süteményeként, vagy olyan komor őszi/téli napokon, amikor a nyári forró hangulatot szeretnénk visszacsempészni, és élvezni az ízeket, vagy kora tavaszra, amikor már ezekre a friss ízekre vágyunk... Röviden: mindenkinek, mindenkorra. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pavlova torta elkészítése: A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor kezd kifehéredni, kanalanként, állandó keverés mellett hozzáadjuk a kristálycukrot. Amikor már eléggé kemény a hab, akkor csepegtetjük bele először az ecetet, majd hozzáadjuk a keményítőt is. 1-2 perc elteltével hozzáadjuk a felaprított mentaleveleket, majd további 5-6 percig továbbkeverjük.
  2. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd ízlés szerint rákanalazzuk a keményre vert habot. A tetejét nem kell megütögetnünk, a lényeg, hogy egyenletes legyen a felülete, mivel erre tesszük majd a krémet. Előmelegített sütőben körülbelül 130-140 fokon 55-60 percig szárítjuk. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és 30 percig a sütőben tartjuk még. Végül kinyitjuk a sütőajtót, és hagyjuk kihűlni. Mikor már langyos a torta, akkor kivesszük a sütőből, hogy a szabad levegőn hűljön ki teljesen.
  3. Bazsalikomszósz: 8-9 nagyobb bazsalikomlevelet leszedünk, és a turmixba rakjuk. Hozzáadunk 1 ek vizet és fél ek cukrot, illetve 1 tk lime levét, 1 ek olívaolajat. Jól összeturmixoljuk (kb. 3-5 perc), és készen is van a szósz.
  4. Bazsalikomos mascarpone-s krém: Egy tálban simára keverjük a mascarponét és tejfölt (vagy tejszínhabot), majd hozzáadjuk a bazsalikomszószt, jól kikeverjük. Ez a krém kerül a tortalapok közé.
  5. Mentaszósz: egy szál mentáról a leveleket leszedjük, és az aprítóba rakjuk, majd rácsavarjuk 1/2-ed lime levét, és hozzádobunk 1 ek mézet és 1 ek kr.cukrot. Jól összeturmixoljuk (kb. 3-5 perc), és készen is van a szósz.
  6. Mentás mascarpone-s krém: Egy másik tálban simára keverjük a mascarponét és a tejfölt (vagy tejszínhabot), majd hozzáadjuk a porcukrot és a mentaszószt, jól kikeverjük ezt is. Ez a krém kerül a torta tetejére.
  7. Rakjuk össze amink van, vagyis, ha elkészült minden, illetve kihűltek a tortalapok, akkor összeállítjuk a süteményt: alulra kerül egy Pavlova tortalap, majd a tetejét megkenjük óvatosan a bazsalikomos mascarpone-s krémmel, majd erre jön még egy szelet Pavlova tortalap. Legvégül az egész tetejére ráhalmozzuk a mentás mascarpone-s krémet, és díszítjük lime-mal, egy kisebb szál friss mentával, illetve egy apró bazsalikom levéllel, és az egészet meghintjük reszelt lime héjjal.
  • sütési hőfok: 130°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 434
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Takiszaki

Mióta szakács: 2015.08.04.
11 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Pavlito, pavlova torta mentás-bazsalikomos mascarponekrémmel, habcsóktorta mentás-bazsalikomos mascarponekrémmel, különleges habcsóktorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

485
tojásfehérje 3 db
1 csipet
cukor 20 dkg
ecet 1 teáskanál
étkezési keményítő 1 evőkanál
lime 2 közepes db
borsmentalevél 1 csokor
bazsalikom 1 csokor
víz 1 evőkanál
olívaolaj 1 ek
cukor 0.5 ek
limelé 1 teáskanál
mascarpone 7.5 dkg
tejföl 1.5 ek
borsmentalevél 1 db
limelé 0.5 lime-ból nyert
méz 1 ek
cukor 1 ek
mascarpone 7.5 dkg
tejföl 1.5 ek
porcukor 2 ek