Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pavlova vaníliakrémmel és gyümölcsökkel

Pavlova vaníliakrémmel és gyümölcsökkel
Pavlova vaníliakrémmel és gyümölcsökkel
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A maradék tojásfehérje felhasználásának az egyik legfinomabb módja, ha sütünk egy Pavlovát.

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a Pavlovához

Hozzávalók a vaníliakrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá a porcukrot.
  2. Ezután addig keverjük, még majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a kukoricakeményítőt. Végül keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.
  3. Egy sütőpapírra kanalazzuk rá a kemény habot, majd formázzunk egy kb. 26 cm-es kört (kanállal kis csúcsokat formázzunk rá).
  4. Helyezzük be 100-120 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni (én légkeverésnél 100 fokon szárítottam 50 percig).
  5. Ezután vegyük ki a sütőből, majd óvatosan emeljük le a sütőpapírról, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
  6. A vaníliakrémhez a tejet keverjük össze a vaníliaaromával, és melegítsük forráspontig.
  7. Az egész tojásokat és a tojássárgát keverjük habosra 10 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután tegyük a tálat gőzfürdő fölé, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a meleg tejet.
  8. Ezután kézi habverővel addig keverjük, még pudingszerűen besűrűsödik. Ekkor vegyük le a gőzről, majd hűtsük ki egészen.
  9. A mascarponét keverjük simára a maradék cukorral, majd apránként keverjük hozzá a pudingszerűre főzött, teljesen kihűlt, vaníliakrémet.
  10. Tálalás előtt kanalazzuk a Pavlova torta tetejére a mascarponés vaníliakrémet, majd ízlés szerint pakoljuk rá a gyümölcsöket. Ezután csorgassuk meg olvasztott csokoládéval, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 100°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 701
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pavlova torta, habcsók torta házi vaníliakrémmel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Thu, 2017-01-19 08:26

megpróbálom újra a hétvégén, van tojásfehérjém próbálom a leírtak szerint, majd megírom hogy sikerült

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Thu, 2017-01-19 10:36

Drukkolok, hogy sikerüljön!! Keményre verd a habot, az ecetet és a keményítőt csak a vége felé add hozzá. Inkább alacsonyabb hőfokon, és tovább szárítsad, majd a meleg, de már kikapcsolt sütőben hagyd, még akkor is szárad. Mindenképpen írd meg hogy sikerült-e.

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Mon, 2017-01-16 16:11

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a Pavlova egyikőtöknek sem. Én már nagyon sokszor csináltam, sőt még ajándékba is vittem, de mindegyik jó ropogós volt. Több ismerősöm is így csinálta, volt aki még fotót is küldött róla. Csak annyit tudok tanácsolni, hogy nagyon keményre kell felverni a habot. Az ecet és a keményítő mindenképpen kell bele. A sütők nem egyformák, így szerintem próbáljátok meg 80 fok körüli sütőben szárítani, és kb. 90 percig, majd a kikapcsolt sütőben hagyni még száradni.

v.zsuzsi
v.zsuzsi Mon, 2017-01-16 15:32

Sajnos nekem sem lett jó a széle, csak a közepe lett ropogós és ragadás mentes. A széle elég szélesen (mert ott vastagabbra is hagytam a masszát) bizony-bizony ragacsos, számunkra ehetetlen lett. Pedig finom lehetett volna, mert a krém a gyümölcsökkel, no meg a nem ragacsos része nagyon ízlett. Azt hiszem csiszolni kell még ezt. Nekem legalábbis most nem sikerült. Sajnálom, de azért még nem adom fel.

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Mon, 2017-01-16 16:13

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a Pavlova. Én már nagyon sokszor csináltam, sőt még ajándékba is vittem, de mindegyik jó ropogós volt. Több ismerősöm is így csinálta, volt aki még fotót is küldött róla. Csak annyit tudok tanácsolni, hogy nagyon keményre kell felverni a habot. Az ecet és a keményítő mindenképpen kell bele. A sütők nem egyformák, így szerintem próbáld meg 80 fok körüli sütőben szárítani, és kb. 90 percig, majd a kikapcsolt sütőben hagyni még száradni.

v.zsuzsi
v.zsuzsi Mon, 2017-01-16 17:07

Köszönöm és megpróbálok a hőfokkal kísérletezni, mert a hab megfelelő keménységű volt, az biztos.

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Sat, 2016-11-19 14:56

most egy sos segítséget kérek, egyszerűen nem tudom megsütni a pavlovát, kb. 10-re próbáltam most sem sikerült, nem szárad meg hanem olyan lesz mint a gumi. Próbáltam ahogy Te írtad a hőfokot, kitámasztott sütőajtónál fakanalat közé dugva, 100 fokon hőkeveréssel sem lett jó, kicsit megbarnult az egész és gumiszerű lett. Szóval nem megy valami tuti tanács kéne, mert az összes tojásfehérjémet elhasználom apránként és csak a kutyák örülnek a végeredménynek

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Mon, 2017-01-16 16:14

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a Pavlova. Én már nagyon sokszor csináltam, sőt még ajándékba is vittem, de mindegyik jó ropogós volt. Több ismerősöm is így csinálta, volt aki még fotót is küldött róla. Csak annyit tudok tanácsolni, hogy nagyon keményre kell felverni a habot. Az ecet és a keményítő mindenképpen kell bele. A sütők nem egyformák, így szerintem próbáld meg 80 fok körüli sütőben szárítani, és kb. 90 percig, majd a kikapcsolt sütőben hagyni még száradni.

807
tojásfehérje 3 db
porcukor 20 dkg
kukoricakeményítő 1 evőkanál
ecet 1 tk
1 csipet
mascarpone 25 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
vaníliaaroma 2 teáskanál
tojás 2 db
tojássárgája 1 db
tej 2 dl
kivi 2 db
gránátalma 1 db
mandarin 3 db