Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pecorinós süti kandírozott koktélparadicsommal

Pecorinós süti kandírozott koktélparadicsommal
Pecorinós süti kandírozott koktélparadicsommal
120 perc / előkészület: 20 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit először egy new york-i olasz étteremben készítették el. A nagyszerű az benne, hogy az alaptésztáját bármilyen más karamellizált gyümölccsel, például almával, körtével is tálalhatjuk. Nyáron eperrel és egy gombóc olívás fagyival a legfinomabb!

hozzávalók / 8 adag

A kandírozott paradicsomhoz

A sütihez

ajánlat

Ha másnap tálaljuk a sütit, előtte melegítsük meg egy picit, így a legfinomabb. Az eredeti recept szerint turbinado cukorral (különleges eljárással porított nádcukorral) is megszórják, de nekem így is elég édesnek bizonyult.

Szólj hozzá!

elkészítés

A kandírozott paradicsomhoz

  1. A sütőt melegítsük elő 100 fokra, és egy nagy lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. A paradicsomokat először dobjuk forró vízbe pár percre, hogy megrepedjen a héjuk, majd szűrjük át hideg vízbe, és húzzuk le a héjukat. Utána mehetnek a sütőpapírra, pici távolságra egymástól.
  3. Egy kisebb edényben keverjük, majd forraljuk össze a sót cukorral, két kanál olívaolajjal és annyi vízzel, hogy a cukor teljesen felolvadjon benne. Ezzel az öntettel locsoljuk le, vonjuk be a paradicsomokat, és mehetnek az előmelegített sütőbe minimum egy órára aszalódni. Arra vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki őket.
  4. Az édes, cukorka-szerű paradicsomokat hűtsük ki, majd tegyük üvegbe vagy műanyag dobozba, és kanalazzunk rá egy kevés olívaolajat, hogy ellepje. Ha nem azonnal használjuk fel őket, tegyük hűtőbe a dobozt, de tálalás előtt egy órával vegyük elő, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjenek a paradicsomok.

A sütihez

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra, és egy közepes sütőformát béleljünk ki sütőpapírral.
  2. Konyhai robotgépben először dolgozzuk össze a szoba-hőmérsékletű vajat tejszínnel, cukorral és a krémsajttal, ameddig krémes nem lesz. Ekkor hozzáadhatjuk egyenként a tojásokat, és tovább habosítjuk a masszát.
  3. Közben egy másik edényben összekeverjük a száraz anyagokat: liszt, sütőpor és reszelt sajt.
  4. Ha kellően összedolgoztuk már a tojásos keveréket, akkor adjuk hozzá a szárazakat, de csak addig keverjük vele, ameddig krémszerű nem lesz, ne essen össze a tésztaalap.
  5. Ez a kikevert tészta mehet is a sütőpapírral kibélelt sütőformába, majd az előmelegített sütőbe úgy 20 percre sülni, míg felemelkedik és aranybarna lesz a teteje.
  6. Ha elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk egy picit hűlni. Összeesik egy cseppet, de ez természetes.

Tálalás

  1. Szeleteljük fel a sütit (még langyosan tálaljuk), tegyünk a tetejére egy kevés édes paradicsomot és egy kevés olívaolajos öntetet. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 859
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sajtos süti paradicsomos öntettel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

500
koktélparadicsom 20 dkg
nádcukor 3 ek
0.5 kávéskanál
olívaolaj 4 ek
víz 0.5 dl
vaj 12 dkg
habtejszín 200 ml
cukor 20 dkg
krémsajt 10 dkg
tojás 3 db
tönkölybúza liszt 15 dkg
pecorino sajt 10 dkg
1 kávéskanál
sütőpor 1 ek