Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pekándió csók

Pekándió csók
Pekándió csók
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Puha, könnyed, egészséges, fűszeres süti. Ha a melasz ízét nem kedveli a család, mézre vagy agave nektárral kicserélhető.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

A pekándió rák- és szívbetegség megelőző, az erekben csökkenti a gyulladásokat.

Fogyasztásával csökkenthetjük a koleszterinszintet. Gazdag antioxidánsokban.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pekándiót és a mandulát diódarálón ledaráljuk.
  2. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük. Két sütőlapot vagy nagy tepsit előkészítünk.
  3. A narancs héját lereszeljük. A gyömbér héját lekaparjuk, húsát lereszeljük.
  4. A pecán- és mandulaőrleményhez keverjük a narancshéjat és reszelt gyömbért.
  5. A fűszereket a keverékbe adjuk, és jól elkeverjük. Habverővel a legegyszerűbb.
  6. A két tojást szilikon spatulával vagy fakanállal belekeverjük.
  7. Hozzáadjuk a melaszt és mézet vagy agave nektárt is, egyneműsítjük.
  8. Egy kis pohárba vizet öntünk. Két desszert vagy leveses kanalat belemártunk, a felesleges vizet lerázzuk, és a két kanállal a masszából szép gombócokat formálunk, a sütőlapra helyezzük 5 cm-re egymástól.
  9. A massza nagyon ragadós, minden egyes gombóc előtt vizezzük meg a kanalakat, és rázzuk le őket.
  10. 10 perc alatt készre sütjük. Kb. 20 db lesz belőle.
  11. Hagyjuk langyosra hűlni, majd óvatosan alányúlva leemeljük a sütőlapról. Kihűlve dobozban tároljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 542
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

pekándió puszedli, pekándiós puszi, reform csók

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

253
pekándió 200 g
mandula 100 g
narancshéj 1 narancsból nyert
gyömbér 15 g
kardamom 0.5 teáskanál
szerecsendió 0.5 teáskanál
szegfűbors 0.5 teáskanál
fahéj 1 kávéskanál
bors 1 késhegynyi
szegfűszeg 1 csipet
tojás 2 db
sütőpor 1 teáskanál
1 csipet
melasz 3 evőkanál
méz 3 ek